• Eziç
  • Sosyal güvenlik
  • oral güvenlik
  • oral güvenlik
  • Girne belediyesi
  • Zorlu dijital
  • Angolem su
  • 3hd
GÜNCEL Haber Girişi : 11 Mayıs 2023 22:19

Gaziveren’de bir başkasının malına zarar verdi polisi darp etti kaçak olduğu ortaya çıktı !!

Gaziveren’de bir başkasının malına zarar verdi polisi darp etti kaçak olduğu ortaya çıktı !!

Bu ülkede daha polisini koruyamaz durumda olan hükümet taze taze 101 vatandaşlık verdi.

Güzelyurt’ta bir narenciye bahçesindeki ilaçlama tankına hasar veren ve iki polis memurunu ciddi şekilde darbeden zanlı T.A.H.F.A., bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı .
 Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde görüşülen davada  yeminli şahadet veren Polis Memuru Hasan Sönmez, zanlılar T.A.H.F.A.’nın Kasti hasar”, “Ciddi darp”, “Korkutmak amacıyla silah taşımak”, “Polisi darp ve Görevinden men etme” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

   Sönmez,  zanlının 10 Mayıs 2023 tarihinde, saat 11.00 raddelerinde Gaziveren’de Su Deposu mevkiinde, E.A.N’ye ait narenciye bahçesi içerisinde bulunan 1 adet ilaçlama tankının demir orakla hasara uğrattığını belirterek, zanlının daha sonra yüksek sesle bağırıp çağırıp ellerini gelişi güzel salladıktan sonra olay yerinde bulunan RHA 2950 plakalı aracın ön kaput kısmına yumruk vurup hasar oluşturduğunu kaydetti.

   Zanlının Polis Memuru A.G.’nin yüzüne yumruk attığını, koluna ise kürekle vurduğunu dile getiren Sönmez, Polis Memuru G.T.’nin vücuduna elleri ve ayaklarıyla vurup her iki kişiyi de ciddi şekilde darp ettiğini vurguladı.

   Sönmez, zanlının makul güç kullanılarak etkisiz hale getirilerek suçüstü hali gereği tutuklandığına işaret ederek, muhaceret kontrolünde 1 Ekim 2021 tarihinden itibaren 586 gündür KKTC’de ikamet izinsiz olduğunun tespit edildiğini anlattı.

   Sönmez, zanlının mahkemenin uygun göreceği bir süreyle Merkezi Cezaevi’nde bekletilmesini talep etti.

    Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Gülay Süleymanoğlu Uğur, zanlının 1 ayı geçmeyecek süreyle Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak gönderilmesine emir verdi.