• Eziç
  • Sosyal güvenlik
  • oral güvenlik
  • oral güvenlik
  • Girne belediyesi
  • Zorlu dijital
  • Angolem su
  • 3hd
GÜNCEL Haber Girişi : 08 Aralık 2022 16:58

İş insanı Enver Çakartaş: "Bir ülkenin güçlü ekonomisi, özel sektörününün gücünde tespit edilir"

İş insanı Enver Çakartaş:

Pandemi sonrası ekonomiyi değerlendiren ve özel sektör özelinde konuşan İş insanı Enver Çakartaş, sadece pandemi ile değil son 6-7 yıldır çok çalkantılı bir dönem geçirilmekte olduğunu, şu anda içinde bulunduğumuz genel ekonomik belirsiz durumun ise pandemiden de zor bir dönem olduğunu ifade etti.

İş insanlarının çok dikkatli olması gereken bir sürecin devam ettiğine dikkati çeken iş- insanı Enver Çakartaş, “Bu süreç pandemi ile başlamadı. 2016’dan başlayarak çok sıra dışı olaylar yaşadık. 2016’da darbe oldu Türkiye’de, sonra Brunson krizi ile döviz ve ardından pandemi… Şimdi Ukrayna savaşı… Devamla enerji krizi, dünyayı saran fiyat istikrarsızlığı ve enflasyon… Son 6-7 yıl çok sıra dışı olaylar yaşadık. İş insanlarının bu süreci atlatabilmesi çok önemli bir noktadır. Sorun ekonomi ve istikrar. En zor süreç maliyet-fiyat istikrarsızlığı…” dedi.

“ŞUNU BUNU, ONU DA BUNU DA YAPACAĞIM DERSENİZ, BOĞULURSUNUZ…”

Bu dönemde dikkatli olunması gerektiğini ifade eden iş-insanı Çakartaş, “Kazandığınız para hiçbir zaman sizin paranız değil. Müesseseninizindir. Harcarsanız tıkanır. İş yapanlar bunu bilir, kazandığınız parayı siz zannetmeyin ki kendimiz için harcıyoruz; en başta olduğumuz yeri korumak için para harcamanız lazım. Sorumlu olduğunuz çok şey var. Şunu bunu, onu da bunu da yapacağım derseniz, boğulursunuz…”

“KÜÇÜK BİR ÜLKEDEYİZ DEVLET HASTANELERİMİZ, OKULLARIMIZ, YOLLARIMIZ NEDEN GÜZEL OLMASIN?”

Tv2020’de konuşan iş-insanı Enver Çakartaş, “Devletin iş dünyasına ciddi anlamda destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. ABD, Çin neden güçlü ekonomi? Özel sektör güçlü… Ülkelerin ekonomileri ne denli güçlü ise ekonomileri de öyledir. Devletlerin iş dünyasına destek vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Ülkemizde pozitif şeyler de var negatif şeyler de… Vergilerde toplanan paranın doğru şekilde kullanılması önemli… Örneğin bir sağlık sektörümüzün daha iyi olmasını temenni ederdim. Küçük bir ülkedeyiz devlet hastanelerimiz, yollarımız neden güzel olmasın? Devlet okullarımız neden kaliteli olamasın… Bunlar temel şeylerdir…” dedi.