• Eziç
  • Sosyal güvenlik
  • oral güvenlik
  • oral güvenlik
  • Girne belediyesi
  • Zorlu dijital
  • Angolem su
  • 3hd
GÜNCEL Haber Girişi : 24 Kasım 2022 13:46

Öğretmenlerden “mevcut eğitim sisteminde düzenleme şart” uyarısı!

Öğretmenlerden “mevcut eğitim sisteminde düzenleme şart” uyarısı!

Ülkede 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlanırken, birçok öğretmen ülkede mesleklerini icra ederken yaşadıkları sorunları Kıbrıs Postası’na değerlendirdi... Mevcut eğitim sisteminde düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu, okullardaki teknolojik ekipmanların da yetersiz olduğunu belirten öğretmenler, "Dünyadan kopuk bir eğitim anlayışı kabul edilemez" dedi.

Türkiye’de ve KKTC’de bugün ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlanıyor...

Ülkede törenlerle ve coşkuyla kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde eğitimcilerin emeklerinin daha görünür olması amaçlanıyor.

Birçok meslek grubunda olduğu gibi öğretmenlerin de ülkenin yıllardır süregelen sorunlarından kaynaklı yaşadığı ciddi sorunlar var...

Öğretmenler, Kıbrıs’ta eğitimci olmanın zorluklarını ve karşılaştıkları problemleri Kıbrıs Postası’na değerlendirdi.

ÖĞRETMENLERDEN SİTEM: YETERİ KADAR SAYGI GÖRMÜYORUZ

Ülkede yeteri kadar saygı görmediklerini ifade eden öğretmenler, yaptıkları mesleğin tüm kesimleri ilgilendirdiğini ve daha hassas yaklaşılması gerektiğini belirtti.

Öğretmenler, eğitim sistemindeki aksaklıklardan şikayet ederek, “Öğrencilere daha iyi eğitim verebilmemiz için hem okullarda hem de müfredadlarda düzenlemeler yapılmalıdır” dedi.

Din, dil, ırk ve köken ayırt etmeksizin tüm öğrencilere eşit yaklaştıklarını vurgulayan öğretmenler, gelecek nesillerin inşasında kendi mesleklerinin büyük bir öneme sahip olduğuna dikkat çekti.

Öğretmenler, velilerden veya öğrencilerden yana şikayetlerinin olmadığını dile getirerek, “En büyük sıkıntı devletin eğitime olan yatımlarının yeterli düzeyde olmamasıdır” dedi.

TEKNOLOJİ ÇAĞINA AYAK UYDURAMAMIŞ BİR EĞİTİM SİSTEMİ...

KKTC’deki okullarda teknolojik ekipman yetersizliği olduğunu, bu yüzden öğrencilerin çağa tam anlamıyla ayak uyduramadan eğitim gördüğünü söyleyen öğretmenler, dünyadan kopuk bir eğitim anlayışının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Öğretmenler, eğitimde fırsat eşitliğinin de çok önemli bir husus olduğunu belirterek, “Özel okullarla devlet okulları arasındaki makas bu kadar açık olmamalı” açıklamasında bulundu.

Üniversitelerde sendikaların olmadığını, birçok eğitim görevlisinin ‘ucuz iş gücü’ olarak görüldüğünü ifade eden öğretmenler, “Bu durum mesleğin itibarına yakışmıyor” diye konuştu.

Öğretmenler, her türlü sıkıntıya rağmen çağdaş, ilerici ve modern bir eğitim anlayışıyla, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine sahip çıkarak görevlerini icra edeceklerini vurguladı.