• Eziç
  • Sosyal güvenlik
  • oral güvenlik
  • oral güvenlik
  • Girne belediyesi
  • Zorlu dijital
  • Angolem su
  • 3hd
GÜNCEL Haber Girişi : 11 Kasım 2021 14:09

ÖZERSAY : "HÜKÜMET PROGRAMI SAMİMİ DEĞIL"

ÖZERSAY :

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Cumhuriyet Meclisi kürsüsünden hükümet programını değerlendirdi.

 

“MEMLEKETİN BU NOKTAYA NASIL GELDİĞİ HATIRLATILMALI”

 

Memleketin bu noktaya nasıl getirildiğinin hatırlatılması gerektiğini anlatan Özersay, “Son 1 yıl içinde yaşadıklarımızdan dersler çıkarmazsak, ne kurarsak kuralım, memleketi kötü bir noktaya taşımış oluruz” dedi.

 

Özersay, “Doğal koalisyonlar yerine zorlama, derleme-toplama, yamalı bohça şeklinde eğreti biçimde kurulan koalisyonlar söz konusu olduğunda memleketin bir sene içinde ne hale geldiğini, siyasetin saygınlık açısından ne hale getirildiğini hep beraber yaşayarak gördük” ifadelerini kullandı.  

 

“HÜKÜMET, BİR ÖNCEKİ HÜKÜMETİN HALEFİDİR”

 

Mevcut kurulan hükümete bakıldığı zaman bir yılda yaşananlardan ders çıkarılmadığını söyleyen Özersay, yine eğreti bir hükümet kurulduğunu söyledi. “Hükümet, önceki hükümetin halefidir, devamıdır” dedi.

 

Bir önceki hükümet dönemin meclis iç tüzüğüne aykırı hareket ettiğini, Ad-Hoc komite kurulmasına şu an başbakanlık koltuğunda oturan Faiz Sucuoğlu’nun da oy verdiğini hatırlatan Özersay, “Aynı isimler ve aynı partiler söz konusudur” diyerek, hükümetin bir önceki hükümetten kendini soyutlayamayacağını vurguladı.

 

“HÜKÜMET PROGRAMI SAMİMİ DEĞİL”

 

Ülkeyi seçime götürecek hükümetin programının bir cümleden oluşmuş olsaydı daha samimi bulacaklardı diyen Özersay, “Memleketi Ocak ayında seçime götürecek ve asgari olarak ihtiyaç duyulan bürokratik işlemleri yapıp, seçim yasaklarına uyarak, memleketi seçime götüreceğiz” ifadesinin hükümet programında belirtilmesi durumunda belki de güvenoyu bile vermeyi düşünebilirdik” dedi. Özersay, hazırlanan hükümet programının samimi ve gerçekçi olmadığını söyledi.

 

"GERÇEKÇİ OLDUĞUNA İNANIYOR MUSUNUZ?"

 

Hükümet programında “Gelir artırıcı, gider azaltıcı düzenlemeler içeren yasa tasarıları hazırlanacak” ifadesine işaret eden Özersay, “Bunu önümüzdeki 2 ay içerisinde mi yapacaksınız? Gerçekçi olduğuna inanıyor musunuz?” şeklinde sorular yöneltti. Devam eden projelerin hükümet programında yazılmasına sert tepki gösteren Özersay, devam eden teknolojik altyapı projesinin durdurulacağının ifade edilmemesi halinde yazılanların yeni bir politika olmadığını söyledi. Özersay, “Bu, az gelişmiş ülkelerde, askeri darbeler olduktan sonra göreve gelen hükümetlerin batıda kötü algılanmamak için ‘NATO üyeliğimiz devam edecek’ demesine benzer" dedi.