5 aydır Karan için adalet sağlanmadı, gerekli kişilere hiçbir ceza verilmedi!

Elite Hastanesi önüne gelen eylemciler, eyleme katılamayan acılı annenin yapmış olduğu yazılı basın açıklamasını okudu

Özel Elite Hastanesi’nde gerçekleşen doğum esnasında, Kadın Doğum Uzm. Dr. Cahit Cenksoy’un hatasından dolayı Karan bebeğin kalbinin durması ve nefessiz kalması nedeniyle aylardır hayatları kâbusa dönen Boransel ailesi, adalet arayışı için sokağa inerek, hastaneye yürüdü.

Elite Hastanesi önüne gelen eylemciler, hastane önünde “Susma sustukça sıra sana gelecek!” sloganı atmaya devam etti.

Karan bebeğe yapılan haksızlık nedeniyle eylemciler, beraberinde getirdikleri siyah çelengi hastane girişine bıraktı.

Yaşadıkları üzücü ve yıkıcı durum nedeniyle eyleme katılamayan acılı annenin yapmış olduğu yazılı basın açıklamasını okuyan eylemci şunları aktardı:

basın açıklamasını okuyan Ayşenaz Bahşi 

“19 Nisan günü bizim için en acı gün oldu. Özel hastane ve doktor ihmallerinin çok fazla olduğu ortadadır. Çocuğun doğumu esnasında yaşanan sıkıntılar neticesinde doğum üzerinden 5 ay geçmiş ancak hiçbir yetkili kapımızı çalmamıştır. Biz 19 Nisan günü o heyecan ile Elite Hastanesi’nde yatışımız gerçekleştirdik ancak doğuma alınmadım. Bir aksilik olduğunu hissettiğimizde sezaryen talebim oldu ancak normal doğuma alındım. Çocuğum doğduğunda kalbi durmuştu ancak yetersiz ekipmanlar nedeniyle müdahale çok ilkel bir yöntemle oldu. Sonrasında Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne götürmek istenen Karan için ambulans hazırlanırken, girişin kapatılmış olduğunu öğrendik ve oda oda gezerek araç sahibini aradık. Yolda hastaneye giderken kalbi ikinci kez duran Karan’da büyük hasarlara neden olmuştu. Olaylar sonrası Karan’ın annesi olarak ben çok kötü günler geçirmeye başlamış ve hayatım kötü yönde değişmiştir. 5 aydır Karan için adalet sağlanmamış ve gerekli kişilere hiçbir ceza verilmemiştir. Buradan gerekli organlara sesleniyor ve gereğinin yapılmasını talep ediyoruz. Eğer sesimiz duyulmaz ise eylemlerimizin artarak devam edeceğiniz belirtmek isteriz.”


11.09.2021 13:19:26