• Döviz
  • Eziç
  • La NOUBA
  • Sosyal güvenlik
  • oral güvenlik
  • LAÇ BELEDİYE
  • Vakıflar bankası
  • Orange mall
  • Oşan Ltd
  • Süleymanlar Auto
HABERLER Haber Girişi : 30 Haziran 2025 08:15

Başbakan Ünal Üstel, Londra’da katıldığı 8. Kıbrıs Türk Kültür Festivali’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ünal Üstel,  Londra’da katıldığı 8. Kıbrıs Türk Kültür Festivali’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Festivalde coşkulu kalabalığa hitap eden Üstel, yurt dışında yaşayan genç Kıbrıslı Türkler için yeni bir dönemin başladığını müjdeledi.

scala

Başbakan Üstel, İngiltere’de yaşayan gençler için KKTC Başbakanlık İngiltere Genç Diaspora Koordinasyon Kurulu kurulacağını açıkladı. Bu kurul sayesinde gençlerin KKTC kurumlarıyla doğrudan iletişim kurabileceği ve seslerini daha güçlü şekilde duyurabilecekleri ifade edildi.

Kurulun amacının yalnızca bağ kurmak olmadığını söyleyen Üstel, devlet ile gençler arasında bir köprü inşa edeceklerini vurguladı. Aynı zamanda gençlerin toplumsal, kültürel ve ekonomik süreçlere daha aktif katılım göstermesi için platformlar oluşturulacağını da belirtti.

Üstel ayrıca, İngiltere’den KKTC’ye kesin dönüş yapmak isteyen gençler için “Yuvaya Dönüş Paketi”ni hayata geçireceklerini açıkladı. Bu paketin içinde vergisel kolaylıklar, teşvikler ve çeşitli destek kalemleri yer alacak. Amaç, geri dönüş sürecini hem cazip hem de sürdürülebilir hale getirmek.

Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, hükümetin diaspora ile bağlarını kuvvetlendirme hedefi doğrultusunda somut adımlar atılmaya başlandığı belirtildi. “Yuvaya dönüş” politikasıyla özellikle gençlerin ülkeye katkı sağlayacak bireyler olarak geri kazandırılması hedefleniyor.

Turizm

Festivalde konuşan Başbakan Üstel, “Londra’nın kalbinde, yüreği memleket sevgisiyle çarpan insanlarla bir arada olmaktan onur duyuyorum” diyerek yurt dışındaki Kıbrıslı Türklerle gönül bağı kurduklarını vurguladı. Açıklamalar, İngiltere’deki Kıbrıslı Türk toplumu tarafından umut verici ve heyecan verici bir başlangıç olarak değerlendirildi.