• Döviz
  • Eziç
  • La NOUBA
  • Sosyal güvenlik
  • oral güvenlik
  • LAÇ BELEDİYE
  • Vakıflar bankası
  • Orange mall
  • LAÇ belediyesi
  • Oşan Ltd
  • Süleymanlar Auto
HABERLERHaber Girişi : 31 Temmuz 2025 14:56

Kamusen’den 1 Ağustos mesajı: Kıbrıs Türkünün bağımsızlığı pazarlık konusu değildir

Kamusen’den 1 Ağustos mesajı: Kıbrıs Türkünün bağımsızlığı pazarlık konusu değildir

Kamusen Genel Başkanı Metin Atan, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu tarihin Kıbrıs Türk halkı için varoluş, özgürlük mücadelesi ve bağımsızlık kararlılığının simgesi olduğunu vurguladı.

scala

Atan, özgürce var olmanın 1958 Direniş Teşkilatı, Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) ve Mehmetçik’in özverili mücadelesinin sonucu olduğunu belirtti.

Kıbrıs Türkü’nün tarih boyunca eşitlik, özgürlük ve güvenlik mücadelesinden vazgeçmediğini ifade eden Atan, bugün de aynı kararlılıkla devletin egemenliği, haklar ve varlığın korunmasının sürdürüldüğünü dile getirdi.

Kamusen olarak bağımsızlığın pazarlık konusu yapılamayacağını, devlet, bayrak ve özgürlüğün her şeyin üzerinde olduğunu ifade eden Atan, direniş ruhunun gelecek nesillere aktarılması gereken en büyük miras olduğunu söyledi.

Turizm

Atan, mesajında 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’nı kutlayarak, başta TMT mensupları olmak üzere tüm şehitleri rahmetle, gazileri minnetle andı.