• Eziç
  • Sosyal güvenlik
  • oral güvenlik
  • oral güvenlik
  • Girne belediyesi
  • Zorlu dijital
  • Angolem su
  • 3hd
GÜNCEL Haber Girişi : 17 Nisan 2023 21:18

Belediye başkanı böyle yaparsa !!

Belediye başkanı böyle yaparsa !!

Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun, Akdoğan Belediyesi’nde yaptığı denetimde ortaya çıkardığı usulsüzlük olayıyla ilgili dava Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edildi

Sedef BOŞNAK

 

SAVUNMA YAPMADILAR… Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif, belediye çalışanları Haşim Temel ve Hasan Uzun ile demirci Salih Usta’nın sanık olduğu davanın ilk tahkikat duruşması dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde tamamlandı. Sanıklar, savunma haklarını Ağır Ceza Mahkemesi’ne saklayacaklarını bildirdi, mahkeme davayı 5 Mayıs’ta oturum yapacak olan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale etti.

 

   Başbakanlık Denetleme Kurulu tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucunda 2019’da Akdoğan Belediyesi’nde ortaya çıkardığı usulsüzlükle ilgili aleyhlerine dava getirilen Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif, belediye çalışanları Haşim Temel ve Hasan Uzun ile demirci Salih Usta, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

   Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif, 2 belediye çalışanı ve 1 demircinin aleyhindeki davanın ilk tahkikat duruşması dün tamamlandı.

   Ahmet Latif, Haşim Temel, Hasan Uzun ve Salih Usta isimli sanıklar aleyhindeki, Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun 2019’da tespit ettiği kamu görevlisi tarafından sirkat suçuyla ilgili dava dosya üzerinden 5 Mayıs’ta oturum yapacak Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edildi.

   Ciddi ve ağır suçla ilgili Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi huzuruna çıkacak olan sanıklar, 2019’da Şubat ve Mart ayları arasında, Gazimağusa’ya bağlı Akdoğan’da Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’ne ait olup aktif durumda olmayan Akdoğan Süt Fabrikası binasının damına monteli bulunan 8 bin TL değerindeki çelikten mamül 10 tonluk su tankını monteli olduğu yerden söküp Salih Usta’ya ait vinç araçla taşıyıp, Akdoğan Belediyesi’ne ait RN 263 plakalı Daf marka kamyon araca monte etmek suretiyle kamu görevlisi tarafından sirkat etmekle suçlanıyor.

   Dava, aleyhlerindeki suçlamaları reddeden sanıklardan Ahmet Latif ve Haşim Temel’in avukatları aracılığıyla mahkemeye yaptığı itirazları doğrultusunda, 13 Aralık 2021’den beridir bir türlü görüşülmemişti.

   Meseleyle ilgili gerekli soruşturmanın tamamlandıktan sonra, davayla ilgili hazırlanan dosya, Başsavcılığın görüşüne sunulmuş ve detaylı inceleme sonrası, 30 Mart 2021’de konu suçların işlendiğine dair tespit üzerine davanın sanıklarına, 6 Nisan 2021’de yazılı dava tebliğ edilmişti.

 

Havaleye itiraz yok    

 

   Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde görüşülen dünkü celsede iddia makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Fırat Kızıltunçlar, sanıklar ve sanık avukatları hazır bulundu.

   Mahkemede Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif ve belediye çalışanı Haşim Temel’i avukat Yunsal İlhan adına avukat İsmet Baykur, Hasan Uzun’u avukat Hasan Yücelen ve Salih Usta’yı avukat Niyazi Muruz adına avukat Zehra Tanışman temsil etti.

   Mahkemede avukat Zehra Tanışman ve avukat İsmet Baykur, istintak haklarını ağır ceza mahkemesinde kullanacaklarını belirterek, havaleye itirazda bulunmadı.

 

“Havale için yeterli sebep var” 

 

   Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, huzurundaki talebi tektik ve tezekkür ettikten sonra, davanın ağır ceza mahkemesine havalesi için yeterli sebep olduğuna bulgu yaptı.

   “Şahadetleri ve emareleri ağır ceza değerlendirecek” diyen Çiğdem Güzeler, sanıklara itham edildikleri davalarını hatırlattı ve usulü izah edip, tüm haklarını bildirdi.

   Sanıklar, bunun üzerine söyleyecek birşeyleri olmadığını beyan etti.

  Kıdemli yargıç, davayı 5 Mayıs 2023’te oturum yapacak olan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale etti. Haber devamı https://www.kibrisgazetesi.com/m/kibris/ahmet-latif-agir-cezada-yargilanacak-h149581.html?&fbclid=IwAR2gdBrSV9LBO--cjQtWpDA68xi85Ihjib2DwhdZ