• Döviz
  • Eziç
  • La NOUBA
  • Sosyal güvenlik
  • oral güvenlik
  • oral güvenlik
  • Vakıflar bankası
  • Orange mall
  • Oşan Ltd
  • Süleymanlar Auto
HABERLER Haber Girişi : 22 Mayıs 2025 16:23

CTP Gençlik Örgütü: "Güvenli toplu taşıma lüks değil, bir haktır”

CTP Gençlik Örgütü:

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü, öğrenci taşımacılığında denetim eksikliği olduğunu savunarak  “Güvenli toplu taşıma lüks değil, bir haktır” ifadelerini kullandı.

scala

Örgüt’ten yapılan açıklamada, devletin, öğrencilerin eğitim hakkını gözetmenin yanında, bu hakka güvenli bir şekilde erişimlerini sağlamakla da sorumlu olduğu belirtildi.

Trafikte daha güvenli ve sürdürülebilir bir sistem kurulmasının takipçisi olunacağı vurgulanan açıklamada, “2025 yılına gelmiş olmamıza rağmen, ülkemizin bazı bölgelerinde hâlâ 40 yaşını aşmış araçlarla öğrenci taşımacılığı yapılmaktadır. Yolların bakımsızlığı ve yöneticilerin ihmalkârlığı, her geçen gün öğrencilerin hayatını daha da büyük bir tehlikeye atmaktadır. Geçtiğimiz hafta Yenierenköy’de otobüsün devrilmesiyle yaşanan kazanın denetim eksikliğinden kaynaklandığı açıkça ortadadır.” denildi.

Turizm

CTP Gençlik Örgütü, kazada can kaybı yaşanmamasının, tek teselli kaynağı olduğunu kaydederek, kazada yaralananlara geçmiş olsun dilekleri iletti.