• Eziç
  • Sosyal güvenlik
  • oral güvenlik
  • oral güvenlik
  • Girne belediyesi
  • Zorlu dijital
  • Angolem su
  • 3hd
GÜNCEL Haber Girişi : 12 Aralık 2023 12:30

LEFKE BÖLGESİ’NDE BULUNAN SAHİL KORUMA ALANINA PROJE YAPILACAĞI İDDİA EDİLİYOR

LEFKE BÖLGESİ’NDE BULUNAN SAHİL KORUMA ALANINA PROJE YAPILACAĞI İDDİA EDİLİYOR

LEFKE BÖLGESİ’NDE BULUNAN SAHİL KORUMA ALANINA PROJE YAPILACAĞI İDDİA EDİLİYOR

Lefke Bölgesi’ne verilen 15 bin konut proje izni ile birlikte özel koruma alanı olarak nitelendirilen alanda kamu yolu iptal edilip marina yapılılacağına dair bilgi Gadara Medya Haber Merkezi’ne sabah saatlerinde ulaştı.

Bahse konu iddialarda EVERGREEN isimli şirketin bölgeye bu projeleri yapmak istediği ve ilgili kurumlara baskı yaptığı da yer alıyor.

Lefke Bölge halkı gerek Gadara Medya aracılığı ile gerekse, yapılan toplantılarda  bölgeye yapılması planlanan bu projelerden doğabilecek sıkıntıları Başbakan Ünal Üstel’e aktarmış bulunuyor.

BAŞBAKANIN SÖZÜ ASKIDA KALDI!

Başbakan Üstel ise yaptığı toplantılarda, projelerden ötürü bölgede sıkıntı yaşanmayacağının sözünü vererek, bölgenin hassasiyetini ve kamu vicdanını da koruyarak çalışmaların yapılacağını kaydetmişti.

BÖLGE HALKI TEPKİLİ

Üstel, çalışmaların söz verilen çerçevede yolun yapılacağını kaydetmesine rağmen tek bir icraatın olmaması da bölge halkının tepkisine neden oldu.

 PROJELERİN HAYATA GEÇMESİ İÇİN ŞİRKETİN RİCACI OLUNDUĞU İDDİA EDİLİYOR

Öte yandan EVERGREEN isimli şirket hali arazi olarak bilinen ve bölgeye Lefke Belediyesi tarafından yapılan sahil yolunu  öne sürerek kendi projelerinin de hayata geçmesi için ricacı olduğu da iddia edildi.


YEREL YÖNETİMİN GÖRÜŞLERİ DİKKATE ALINMIYOR

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, bölgeye yapılan ve halkın kullanımına sunulan sahil yolunun ciddi anlamda gerekli olduğunu, yeni yapılacak proje de bölge halkının taleplerinin de dikkate alınması gerektiğini yaptığı açıklamalar da vurgulamıştı.  Buna rağmen, yeni projelerin yapılması noktasında yerel yönetimin görüşlerinin dikkate alınmadan hareket edildiği de söyleniyor.

LEFKE HALKI YOL PROJESİ İÇİN ENDİŞELENİYOR

Öte yandan Lefke Halkı, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’a yapılacak yol projesi ile ilgili ulaşmaya çalışıldığını  ancak bir yanıt alınamadığını da  dile da getirdi. Halkımız, yol projesinin hayata geçirilmemesi halinde bölgede yaşanan sıkıntıların devam edeceğinden endişelendiklerini kaydetti.


SORUYORUZ:

Başbakan Üstel’in söz verdiği gibi bölgedeki kamu yararını koruyarak mı hareket edecek yoksa İsrail’den gelen inşaat şirketlerinden taraf olarak mı hareket edecek ?

İskele, Tatlısu, Esentepe ve Girne Bölgeleri gibi Lefke Bölgemizi de mi kaybedeceğiz?

Bakanlar Kurulu’nun ilk toplantısında Lefke Bölgesi’nde yaşanılan bu sıkıntılar aşılarak yolun yapılması ivedi olarak kararlaştırılacak mı?