• Eziç
  • Sosyal güvenlik
  • oral güvenlik
  • oral güvenlik
  • Girne belediyesi
  • Zorlu dijital
  • Angolem su
  • 3hd
GÜNCEL Haber Girişi : 23 Eylül 2021 12:44

LGL Okul Aile Birliği, Öğrenci Velileri ve Bölge Sivil Toplum Örgütleri Eylem Yaptılar.

LGL Okul Aile Birliği, Öğrenci Velileri ve Bölge Sivil Toplum Örgütleri Eylem Yaptılar.

Lefke Gazi Lisesi Okul Aile Birliği , Lefke Gazi Lisesi Öğrenci Velileri ve Bölge Sivil toplum örgütleri, okulda öğretmen eksikliği olduğundan ve her gün 25 saat dersin boş geçmesinden dolayı eylem yaptılar.

Havadis Kıbrıs Gazetesi’nin derlediği habere göre, 14 Eylül Salı günü ortaöğretim ve meslek liselerinde yeni ders yılı başlamasından bugüne kadar geçen sürede, Lefke Gazi Lisesinde dokuz öğretmen eksik olarak eğitime devam edildiğinden ve 25 saat dersin boş geçtiğinden Lefke Gazi Lisesi Okul Aile Birliği dokuz öğretmenin görevlendirilmesi ve derslerin boş geçmeden yapılabilmesi için birlik yönetimi, velilerle birlikte eylem yaptı. Eyleme Lefke sivil toplum örgütleri, Lefke Belediye başkanı ve bölge halkı destek verdi.

Saat 07.30 da, okul girişinde toplanan eylemciler öğrencilerin sınıflara girmesinden sonra, okul aile birliği başkanı Enver Bıldır, bir basın açıklaması yaptı.

Okulda ilk dersleri boş geçen öğrencilerin ağaçlar altında oturdukları görüldü.

Lefke Gazi Lisesi Okul Aile Birliğinin Basın açıklaması

Değerli basın mensupları, Lefke Gazi Lisesi öğrenci velileri ve Lefke’nin sorunlarına duyarlı Lefkeli’ler.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da eksik öğretmen kadrosu ile eğitim yılına başlamış bulunuyoruz. Akıllara zarar bir yöntem ve hiçbiri biz velileri ilgilendirmeyen sayısız gerekçe ile öğretmen eksikliklerimiz bu yıl da zamanında tamamlanmadı.

Tüm okullarımız en geç Haziran ayı sonunda öğretmen ihtiyacını Eğitim Bakanlığı’na bildirmesine rağmen, sınavdı, mülakattı hiç bir şey yapılmaz, Temmuz geçer, Ağustos geçer, okullar öğretmensiz açılır.

Üç haftadır eğitime devam eden Lefke Gazi Lisesi’nde dokuz öğretmenimiz eksiktir. Her gün yaklaşık yirmi beş ders saati boş geçmektedir. Öğretmenlerimiz çaresizce öğretmeni olmayan sınıfları ikişer, üçer sınıf halinde ağaçlar altında, açık alanda toplayıp okulda düzen sağlamaya çalışmaktadır.

Tüm bu sorunların kaynağındaki Eğitim Bakanlığı bürokrasisi, her nasılsa becerip, bu ucube sistemi sanki normalmiş gibi bize her yıl yaşatmanın bir yolunu buluyorlar.

Uzaktan eğitimin bilinen sorunları nedeni ile zaten derslerinde geri kalmış çocuklarımız bugün de eksik öğretmen kadrosu nedeni ile ders yapamıyorlar. Lefke Gazi Lisesi’nde üç matematik, üç tarih, bir edebiyat, bir coğrafya ve bir de beden eğitimi öğretmeni eksiktir.

Tüm bunların yanında, kolej öğrencilerimize İngilizce matematik dersi veren bir öğretmenimiz, yerine bir başka öğretmen gönderilmeden Türkçe eğitim veren bir okulda görevlendirilmiştir. Ayrıca bir kolej öğrencimiz de tüzüklere aykırı olarak bir başka okula alınmıştır.

Okul yönetimi, öğretmenlerimiz ve okul aile birliği, yaz tatili boyunca her gün okulda idik. Okulumuzun fiziki altyapısı ve diğer sorunların çözümü için çabamız bugün meyvesini vermiştir. Yıllar sonra okulumuzun öğrenci sayısında ciddi bir artış oldu.

Şimdi eğitim kalitesinin yükseltilmesi konusuna yoğunlaşmamız gerekirken, öğretmen eksikliği sorunu ile karşı karşıya kaldık.

Bizler bu pandemi döneminde çocuklarımızı okula gönderirken aldığımız riskin büyüklüğünün farkındayız. Bundan sonra da çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda eğitimlerine devam etmesi için üzerimize düşeni yapacağız.

Fakat, gerekçesi ne olursa olsun içine düşürüldüğümüz bu durumu kabul etmeyeceğimizi ve eğer öğretmen açığımız süratle tamamlanmazsa eylemlerimize devam edeceğimizi kamuoyuna duyururken, Eğitim Bakanı’na da bu saçma sapan sistemin kurucusu Eğitim Bakanlığı bürokrasisine kulaklarını tıkayıp biran önce eğitim sistemimizin ihtiyaçlarına uygun yeni bir sistemi hayata geçirme çağrısı yapıyoruz.

Lefke Gazi Lisesi Okul Aile Birliği- 23.9.2021