• Eziç
  • Sosyal güvenlik
  • oral güvenlik
  • oral güvenlik
  • Girne belediyesi
  • Zorlu dijital
  • Angolem su
  • 3hd
GÜNCEL Haber Girişi : 30 Nisan 2023 18:46

Görevli memura hakaret ederek sözlü tacizde bulunan zanlı yakalanarak mahkemeye çıkarıldı

Görevli memura hakaret ederek sözlü tacizde bulunan zanlı yakalanarak mahkemeye çıkarıldı

Bostancı Sınır Kapısı’nda “işlemini yapmadığı” gerekçesiyle görevli kadın memura küfür eden Kıbrıslı Rum’un tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

   Polis, suçüstü yakalanan zanlının aracında 29 bin 950 Euro nakit para buldu; zanlı A.C. ise bu paraları kumarda kazandığını söyledi.

   Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

   Mahkemede yeminli şahadet veren Polis Memuru Kemal Atikoğlu, olayla ilgili olguları aktardı.

   Polis, zanlı A.C.’nin, “Para Kambiyo Yasası’na Aykırı Hareket”, “Cinsel Taciz” ve “İtale-i Lisan” suçlarından methaldar olduğunu belirtti.

   Polis, zanlının 27 Nisan 2023 tarihinde, saat 11.35 raddelerinde Bostancı Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a geçiş yapmak istediği sırada “işlemini yapmadığı” gerekçesiyle görevli kadın memura Rumca küfür ederek cinsel tacizde bulunduğunu söyledi.

   Suçüstü tutuklanan zanlının kullanımındaki araçta arama yapıldığını belirten polis, zanlının aracında “10 bin Euro veya muadili döviz ya da Türk Lirası’ndan daha fazla para bulunduğunu söyledi.

   Polis, zanlının 29 bin 950 Euro nakit parayla KKTC’den çıkış yapmak istediğinin tespit edildiğini ifade etti.

   Polis, zanlının aynı gün polise söz konusu paraları Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir kumarhaneden kazandığını yönünde sözlü beyanda bulunduğunu kaydetti.

   Soruşturmanın henüz çok yeni olduğunu, alınması gereken ifadeler ile zanlının verdiği beyanın araştırılacağını belirten polis, zanlının serbest kalması halinde tahkikata etki etme olasılığının kuvvetle muhtemel olduğunu söyledi.

   Meseleyle ilgili soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu olarak kalmasını talep etti.

   Yargıç Gülay Süleymanoğlu Uğur, zanlının 10 bin TL nakdi teminat yatırması ve 15 günde bir ispat-ı vücutta bulunması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi