• Eziç
  • Sosyal güvenlik
  • oral güvenlik
  • oral güvenlik
  • Girne belediyesi
  • Zorlu dijital
  • Angolem su
  • 3hd
GÜNCEL Haber Girişi : 11 Kasım 2021 14:09

Sucuoğlu: Bu rüzgar bizi tek başına iktidara taşıyacak

Sucuoğlu: Bu rüzgar bizi tek başına iktidara taşıyacak

Başbakan Faiz Sucuoğlu katıldığı bir TV programında kurultay sürecinden başlayarak, ülkenin erken seçim süreci, zamlar ve kabine değişikliği ve video skandalına dair açıklamalarda bulundu.

“BİNLERCE ÜYE BENİM İÇİN ORADAYDI”

Kurultay öncesi anket sonuçlarından yola çıkarak  yüzde 60 oy alacağını açıklayan ve yüzde 60 oy ile sandıktan UBP Genel Başkanı seçilen Sucuoğlu, kurultay sürecinde üyelerle kucaklaşırken binlerce üyenin ‘  ‘doktorum biz senin için geldik’ dediğini ifade etti.

“BU RÜZGAR BİZİ TEK BAŞINA İKTİDARA TAŞIYACAK”

“UBP tabanına bak tavanına değil tavan gider gelir ama taban tek yumruk ve taş gibi oradadır. Bu UBP’nin bir özelliğidir” ifadelerine yer veren Sucuoğlu yoğun bir tempoya girildiğinin altını şu sözlerle çizdi,  “Örgütlerimizde büyük bir heyecan var. Güzel bir rüzgar var ve bu rüzgar bizi tek başına iktidara götürecek.  Her şey çok güzel gidiyor.”

“HASTALIKLI KESİMLERİ KESİYORUZ”

Kurultay öncesi “Kangreni kesip atacağım, gerekirse kesip atacağım hemen yapacağım” diyen Sucuoğlu, parti bütünlüğüne zarar veren isimlere operasyonların başlatıldığını kaydetti. Sucuoğlu, “Hastalıklı kesimleri kesiyoruz. Parti bütünlüğüne zarar veren, partiyi kendi malı gibi gören insanlarla bizim işimiz olamaz.  Cebindeki bir kuruşu harcayıp gelip oy kullanan bir taban var buna saygı duymamız lazım. Bu operasyon yapılmak zorundadır” dedi.

“İNANAMAYACAĞINIZ OYUNLAR VAR”

Saner’in hükümet programının okunmasında nisap desteği vermemesi ve kendisini ifadeye çağırması ile ilgili de açıklamalarda bulunan Sucuoğlu,  Saner’in nisaba destek vermemesine yönelik “Saygı duyarım tercihidir. Geçirmiş olduğu travmatik olaylar var. Bu konuda kimseyi üzmek istemem” dedi ve sözlerine şöyle devam etti,  “Bu üç dört gün içerisinde söyleyecek çok şey olduğunu öğrendik. Kurultay bitti çok tesadüf ki bu video skandalıyla tutuklanan arkadaşlar salıverildi. Bu arkadaşların ifadeleri, bize anlattıkları var. Bir başbakan olarak bunları yetkililerle paylaşma zorunluluğu ve gerekliliği olduğunu hissediyorum. O sorgulama dönemlerinde ummadığımız durumlar oluştu ve bunlar yetkilere bildirilecek ve gereği yapılacaktır.  Söyleyeceklerim var. Nelerin oynandığını öğrendik, Pazartesi gününden sonra yetkililerle paylaşacağız. Bizlere yönelik bunlar yapıldıysa başkalarına neler yapıldığını tahmin bile edemiyorum. Karşı davalar açılacak. İnanamayacağınız oyunlar var.”

“ELÇİLİKLE KABİNEYİ DEĞİL MALİYEYİ GÖRÜŞTÜM”

Kabine listesini elçiliğe sunup sunmadığını sorusuna da yanıt veren Sucuoğlu, “Rakamları gördüğümde kendileri ile temasa geçtim.  Kimseden de gizli bir şey yoktu.  Görüşme talebi elçiliğe benden gitti. Mali görüşme içindi. Sayın Elçi ile de görüştüm. Kabine ile ilgili bir görüşme olmadı.  Kabinen son şeklini alması çarşamba geceye kadar sürdü” dedi.

“TAÇOY’U BAKAN OLARAK DÜŞÜNDÜM”

Yeni kabinede UBP Milletvekili Hasan Taçoy’un görev alacağı söylentilerine de açıklama getiren Sucuoğlu, “Taçoy’u bakan yapmayı ciddi ciddi düşündüm. Denge anlamında bir kadının olması gerektiğini düşündük. Desteklemeyen arkadaşlarda kabinede yer buldu” şeklinde konuştu.

“ÜSTEL İLE KIRGINLIĞIMIZ YOK YENİ KABİNEDE GÖREV ALACAK”

Diğer yandan Sağlık Bakanı Ünal Üstel’in yerine Ali Pilli’yi görevlendiren Sucuoğlu, bu dönemin bir geçiş süreci olduğunun altını çizerek, “Ünal Üstel bir kere abimiz, büyüğümüzdür partiye ciddi katkıları olan bir dostumuzdur herhangi bir gerginliğimiz olmamıştır iyi dostluğumuz devam etmiştir. Ünal Bey yeni kuracağımız kabinede kesinlikle görevini alacaktır. Ali pilli ise pandemiyi Ünal Üstel gibi başarıyla götüren bir arkadaştır dünyanın en başaralı sağlık bakanıyken 24 saat sonra görevden alınan bir arkadaştır” ifadelerine yer verdi.

 

“EKMEĞİ UCUZLATACAĞIZ”

Son zamanlarda art arda yapılan zamların devam etmemesi için çalışmalar başlattıklarını kaydeden Sucuoğlu, ‘Bu ülkede ekmek 4 TL olamaz’ diyerek yapılan ekmek zammına çözüm bulacaklarını söyledi. Sucuoğlu, “Şu anda bir zam beklemiyoruz ama Ekmek konusunda ciddi bir hassasiyetim var oraya muhakkak bir çözüm bulacağım. Ekmek bu ülkede 4 TL olmaz.”

“EKONOMİYİ CANLANDIRACAĞIZ”

“Ciddi bir bütçe açığı var. Özel sektörün büyük yara alması nedeniyle arzu edilen seviyede vergi toplanılmıyor. Turizmde yüzde 15’lerde gidiyoruz. Turizm ayaklandığı anda 70’e yakın iç sektörde canlanır. Bunlar eksik olduğu için direkt olarak özel sektörü ve üretimi de etkiliyor” ifadelerine yer veren Sucuoğlu Ekonomik Örgütler Platformu ile de görüşeceklerini ve ekonomik çarkların yeniden döndürülebilmesi için projeler başlatılacağının altını çizdi. Bugüne kadar Ekonomik Örgütlerin hükümetten taleplerinin yerine gelmediğine de işaret eden Sucuoğlu, “ Bu sefer dertli olan biziz, biz onlara derdimizi anlatacağız ve birlikte yürüyerek derman bulacağız” dedi.

“ACI GERÇEK BÜTÇE AÇIĞI”

Bütçe açığına da değinen Sucuoğlu ülke olarak zor bir dönemden geçildiğini bu dönemde ise Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğini yanlarında hissettiklerini, bundan sonraki süreçte de Türkiye Cumhuriyeti’nin kendilerini yalnız bırakmayacağına inanç belirten Sucuoğlu,  “1 milyar 460 milyon TL’lik bir hükümetten, maliyeden bahsediyoruz. Acı gerçek bu. Bir şekilde katkıya ihtiyacımız olacak” dedi.

23 Ocak’ta yapılması beklenen Erken Genel Seçimle ilgili de konuşan Sucuoğlu, Başbakan seçilmesi durumunda cesur kararlarla bu ülkenin önünü açacağını söyledi. Sucuoğlu, “Seçilme gailesi olmayan ekiplerle çalışacağım. Cesur kararlarla bu ülkenin önünü açacağız. 3 kuruşu beş kuruş nasıl yapacağım biz bunun kavgasını vereceğiz.  Ekonomik anlamda alışmadığımız bir rotaya gireceğiz. Bu ülke insanı on liralık kıyma almayacak. Ekmek 4 lira evime nasıl ekmek götürürüm derdinde olmayacak. Bizim gibi cesur ve radikal adımlar atacak arkadaşlarla çalışacağız. Cesur insanlarla bu yolu yürüyeceğiz.  Yüzde 60’la geleceğim dedim geldik, yapacağım diyorum yapacağız” dedi.