• Eziç
  • Gönyeli
  • Sosyal güvenlik
  • oral güvenlik
  • oral güvenlik
  • Girne belediyesi
  • Milli piyango
  • Zorlu dijital
  • Angolem su
  • Visit nort cyprus
  • 3hd
GÜNCEL Haber Girişi : 19 Mayıs 2023 11:07

Polisin hakkı yine yeniliyor !!! Yasal boşluk iş yapanla yapmayanı ayıramıyor

Polisin hakkı yine yeniliyor !!! Yasal boşluk iş yapanla yapmayanı ayıramıyor

Polisin hakkı yine yeniliyor !!! Yasal boşluk iş yapanla yapmayanı ayıramıyor 
Polis’te hak kazanan ve rütbe şansı almayı yakalayan personel rütbe almaya hazırlanırken rütbeler için alınan ara emri ne yazık ki personelin ve polisin içerisinde yine huzursuzluk yarattı.  Ahmet Zaim döneminden itibaren devam eden 
Geçmiş yıllarda belirli bir şekilde verilen rütbelilerin sıkıntılı olduğu ve ne yazık ki yasada olan boşluk neticesinde verilemeyen rütbeler yine sekteye uğradı. Dün akşam ciddi bir şekilde süren davanın ara emri kararı ve davayı açan personelin tekrardan sicil notunun incelenmesi için belirli bir kararın verilmesi halinde şu an verilecek olan rütbeler askıya alınmıştır.
Ne yazık ki bilinmeyen bir konu daha var . Polis teşkilatı içerisinde gözünün üstünde kaşı var diye açığa alınan siyasi arkası olan , trafikte uyarılan vatandaşın hükümete yakın, dolaylı olarak müdahalede buluna bilecek  memuru iki dudağı arasında istediği yere sürebileceğini ve dahasını da göz önünde bulundurarak  polis teşkilatında görev alan memurun hiç bir önemi olmadığını da ne yazık gün geçtik sonra görüyoruz. Bu memlekette içkili milletvekili durdurulmuş ve polisin dur ihtarına uymadığı için milletvekili tespit edilmiş bu işlem sonrasında o akşam bu eylemi gerçekleştiren trafik polis memuru için soruşturma başlatılmış ve başka bir ilçeye sürülmüştü. Kişi özlük hakları ve son 3 yıl olan sicil puanı memurun açığa alınması ile o yıl sıfır oluyor. Geçmiş yılda ve yıllarda üstün gayret gösteren ve buna karşılık ödül alması bile göz önünde bulundurulmadan tüm hakları elden alınıyor. Öncelikle şu an açığa yada belirli bir konuda soruşturması devam eden personelin geçmişte yaptığı konular başarıları en ufak yanlışla göz ardı ediliyor. Mahkemeye taşınan ve ara emri alan terfiler ise yine ayni şekilde iş yapan personel ile yapmayanı ayırmadan tüm herkesin hakkına gasp etmektedir. Yasada bulunan boşluk tespit edilmeli ve gereken uygun yasa yeniden tadil edilerek zamanı ve sırası gelen polisin rütbe hakkını alması gerektiğini düşünmekteyiz. Gerek Güzelyurt- Lefke - Lefkoşa - Girne. - Mağusa - Karpaz - İskele . Kaç başarılı personel var kaç olay çözüyorlar ?  Bu unsurları göz önünde bulundurmalısınız. İş yapan personel ve yapmayanı yarılmalı hakkı olan personele rütbesini vermelisiniz . Görevini canla başla icra eden personelin hakkını siyasi baskılarla elinden alınca iş yapan adamıda yapmaması için zorluyorsunuz . 
Bu ülkede kelle koltukta iş yapan ve gün geçtik sonra şiddete maruz kalan polis teşkilatının hakları tekrardan belirli bir düzeyde mecliste görüşülmeli ve polise gereken değer verilmelidir. Siz evinizde çocuklarınızla birlikte ailenizle birlikte huzur içerisinde yaşarken polis kelle koltukta görev yapıyor. Polise verilen değer bu olmamalı . Polis memurları genel olarak kimsesinin iki dudağı arasında olmamalıdır .