Halkın Partisi (HP) Parti Meclisi Üyesi Özbir Akbaşak, tam gün eğitim için öncelikle okullarda, her öğrencinin ulaşabileceği sağlıklı ve uygun fiyatlı öğün imkânı oluşturulması gerektiğini belirtti.
Akbaşak, “Tam gün eğitim, çocuğu sabahtan akşama kadar okula kapatmak değildir” dedi.
Yazılı açıklamasında, okullarda çocukların sağlıklı, güvenli ve uygun koşullarda öğle yemeği yiyebilmesi için gerekli imkânların yeterli olmadığını savunan Akbaşak, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın (KTOEÖS) “Tam Gün Eğitim” konusunda yaptığı anketin de bu gerçeği ortaya koyduğunu kaydetti.
Tam gün eğitim olacaksa, öncelikle okullarda her öğrencinin ulaşabileceği, sağlıklı ve uygun fiyatlı öğün imkânı oluşturulmasının şart olduğunu belirten Akbaşak, bir çocuğun öğle yemeği yiyip, yiyememesinin ailesinin maddi durumuna bırakılamayacağını belirtti.
Akbaşak, sosyal devlet anlayışının bu olmadığını kaydetti.












