YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, kendisi hakkında “Kıbrıslı Türk düşmanı” olduğu yönündeki iddiaları reddederek Türk milliyetçisi olduğunu vurguladı. Arıklı, “Bana zorla ‘Kıbrıslı düşmanı’ gibi yaftalar yapıştırmaya çalışmayın. Benim kumaşımdan Kıbrıslı Türk düşmanı falan çıkmaz” dedi.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, son günlerde bazı çevreler tarafından Kıbrıslıları sevmediği ve “Kıbrıslı Türk düşmanı” olduğu yönünde iddialar ortaya atıldığını belirtti. Arıklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda söz konusu iddialara yanıt verdi.
Kendisinin “Kıbrıslı düşmanı” şeklinde tanımlanmasını kabul etmeyen Arıklı, “Benim kumaşımdan Kıbrıslı Türk düşmanı falan çıkmaz” ifadelerini kullandı.
“TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ HAMURU İLE YOĞRULDUM”
Kendisini Türk milliyetçisi olarak nitelendiren Arıklı, Türk milliyetçiliği anlayışının Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar yaşayan Türkleri, coğrafi veya siyasi sınır ayrımı yapmadan eşit kabul ettiğini savundu.
Türkiye Türkünün Azerbaycan Türkünden, Azerbaycan Türkünün Kıbrıs Türkünden veya Kıbrıs Türkünün Tuva Türkünden üstün görülemeyeceğini ifade eden Arıklı, doğum yeri fark etmeksizin tüm Türklere eşit sevgi ve saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.
Arıklı, doğduğu yerin Türkiye, kendisini yetiştiren ve bugünlere gelmesini sağlayan yerin ise Kıbrıs olduğunu belirterek, bu durumun kendisini “lokal milliyetçilik” yapmaya yöneltmediğini ifade etti.
“TÜRK BİRLİĞİNİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGELLERDEN BİRİ LOKAL MİLLİYETÇİLİK”
Lokal milliyetçiliğe karşı olduğunu dile getiren Arıklı, bu anlayışın Türk Birliği açısından ciddi bir engel oluşturduğunu savundu.
“Lokal milliyetçilik, milliyet şuurunu yok eden bir zehirdir” ifadelerini kullanan Arıklı, Türk milletinin tarih boyunca varlığını sürdüren en eski milletlerden biri olduğunu belirtti.
Türk milleti içerisinde tarih boyunca vatanseverlerin yanı sıra yabancı devletlerin çıkarları doğrultusunda hareket eden kişilerin de bulunduğunu söyleyen Arıklı, kendi mücadelesinin Kıbrıslı Türkler arasında Türkiye’yi “işgalci”, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni ise “işgal ordusu” olarak nitelendirenlere yönelik olduğunu kaydetti.
“KENDİNİ BU GRUPTA GÖRÜYORSAN MÜCADELEM SENİNLE DE OLUR”
Arıklı, paylaşımında Türkiye’ye ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik söz konusu ifadeleri kullananlara karşı tavrını açıkça ortaya koydu.
Arıklı, “Benim derdim Kıbrıslı Türklerin içinde gaflet veya delalet içinde olup da Türkiye’ye işgalci, Türk Ordusuna işgal ordusu diyen, her fırsatta Rum’un avukatlığına soyunanlarladır. Sen kendini bu gruptan sayıyorsan elbette mücadelem seninle de olacaktır. Değilsen başımın tacı, gözümün nurusun” ifadelerini kullandı.
Arıklı, açıklamasının sonunda Türk milliyetçisi olduğunu bir kez daha vurgulayarak lokal milliyetçiliğe ve bu anlayışı benimseyenlere karşı olduğunu belirtti.
ARIKLI’NIN PAYLAŞIMI
Arıklı, sosyal medya paylaşımında kendisi hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:
“Birkaç gündür bazı çevreler benim Kıbrıslıları sevmediğimi ve hatta Kıbrıslı Türk düşmanı olduğumu yaymaya çalışıyorlar. Onlardan birisine verdiğim cevap şöyle:
‘Bak kardeş, bana zorla “Kıbrıslı düşmanı” gibi yaftalar yapıştırmaya çalışmayın. Benim kumaşımdan Kıbrıslı Türk düşmanı falan çıkmaz.
Çünkü ben Türk milliyetçiliği hamuru ile yoğrulmuş birisiyim. Türk milliyetçiliği, Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar yaşayan 250 milyon Türkü, coğrafi ve siyasi sınırlarına bakmaksızın eşit görür. Ne Türkiye Türkünü Azerbaycan Türkünden, ne Azerbaycan Türkünü Kıbrıs Türkünden, ne de Kıbrıs Türkünü Tuva Türkünden üstün sayar. Doğum yerine bakmaksızın eşit bir sevgi ve saygı ile onlara yaklaşır.
Elbette önceliğim doğduğum yer Türkiye ve beni yetiştirip bugünlere getiren Kıbrıs’tır. Ancak ne doğduğum ne de doyduğum yer benim lokal milliyetçilik yapmamı gerektirmez. Çünkü Türk Birliği’nin önündeki en büyük engel lokal milliyetçiliktir. Lokal milliyetçilik, milliyet şuurunu yok eden bir zehirdir.
Türk milleti, tarihin en eski milletlerinden biridir. Vatanseveri boldur bu milletin. Ama tarih boyunca yabancı devletlerin hesabına çalışan hainleri de çok olmuştur.
Benim derdim Kıbrıslı Türklerin içinde gaflet veya delalet içinde olup da Türkiye’ye işgalci, Türk Ordusuna işgal ordusu diyen, her fırsatta Rum’un avukatlığına soyunanlarladır. Sen kendini bu gruptan sayıyorsan elbette mücadelem seninle de olacaktır. Değilsen başımın tacı, gözümün nurusun.
Dediğim gibi ben bir Türk milliyetçisiyim ve lokal milliyetçiliğe, lokal milliyetçilik yapana da karşıyım.’”













