• Kstbü dış
  • Eziç
  • Lahmador
  • Sosyal güvenlik
  • Orange mall
  • Oşan Ltd
HABERLER
Yayınlanma : 06 Mart 2026 17:17
Düzenleme : 07 Mart 2026 11:32

Bahreyn: İran'a saldırıların başlangıcından bu yana 84 füze ve 147 İHA engellendi

Bahreyn: İran'a saldırıların başlangıcından bu yana 84 füze ve 147 İHA engellendi
Bahreyn: İran'a saldırıların başlangıcından bu yana 84 füze ve 147 İHA engellendi

Bahreyn, ABD ile İsrail'in İran'a yönelik saldırıları başlattığı 28 Şubat'tan bu yana ülkeyi hedef alan 84 füze ile 147 insansız hava aracının (İHA) hava savunma sistemleri tarafından engellendiğini duyurdu.

Lefon

Bahreyn Savunma Kuvvetleri Genel Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu tarihten bu yana ülkeyi hedef alan 84 füze ve 147 İHA'nın savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Açıklamada, "sivil altyapının hedef alınmasının uluslararası insani hukukun açık bir ihlali ve bölgesel barışa yönelik bir tehdit" olduğu ifade edilirken, saldırıların kaynağına ilişkin bir ifadeye yer verilmedi.

Agritech market

Bahreyn İçişleri Bakanlığı da kısa süre önce yaptığı iki ayrı açıklamada, yaklaşık bir saat içinde ülke genelinde iki kez hava saldırısı sirenlerinin çaldığını bildirmişti.