• Kstbü dış
  • Eziç
  • Lahmador
  • Sosyal güvenlik
  • Orange mall
  • Oşan Ltd
HABERLER
Yayınlanma : 31 Mayıs 2026 17:28
Düzenleme : 31 Mayıs 2026 17:35

Başbakan Üstel: "Çocuklar Geleceğimizin En Güçlü Teminatıdır"

Başbakan Üstel:
Başbakan Ünal Üstel, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü mesajında çocukların güvenli, sağlıklı ve mutlu bir gelecekte büyümesinin devletin temel sorumluluğu olduğunu vurgulayarak tüm çocukların gününü kutladı.

Başbakan Ünal Üstel, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü mesajında çocukların güvenli, sağlıklı ve mutlu bir gelecekte büyümesinin devletin temel sorumluluğu olduğunu vurgulayarak tüm çocukların gününü kutladı.

Lefon

Başbakan Ünal Üstel, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başbakan Üstel mesajında, çocukların en kıymetli hazine ve geleceğin en güçlü teminatı olduğunu belirterek, onların umutlarının ve hayallerinin yarınlara olan inancı güçlendirdiğini ifade etti.

Üstel, hükümet olarak çocukların daha güçlü, güvenli ve aydınlık bir gelecekte yaşamaları için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Her çocuğun sevgiyle büyüme, eğitim alma, sağlık hizmetlerine erişme ve kendini geliştirme hakkının tartışılmaz olduğunu vurguladı.

Çocuk haklarının yalnızca hukuki bir sorumluluk değil, aynı zamanda insanlığın ortak vicdanı olduğunu belirten Üstel, dünyanın birçok bölgesinde savaş, yoksulluk ve göç gibi nedenlerle çocukların ağır bedeller ödediğine dikkat çekti.

Savaş ve çatışma ortamlarında yaşamını yitiren, evsiz kalan ve eğitim hakkından mahrum bırakılan çocukların insanlığın ortak yarası olduğunu ifade eden Üstel, aile içi şiddet, istismar ve ihmal gibi olumsuzluklara karşı çocukların korunmasının da toplumun temel görevi olduğunu söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde çocukların eğitim, sağlık, sosyal gelişim ve güvenliğine yönelik yatırımların artırıldığını belirten Üstel, çocuklara yapılan her yatırımın ülkenin geleceğine yapılan yatırım olduğunu kaydetti.

Üstel, her çocuğun mutlu, güvenli ve nitelikli eğitim imkanlarına sahip olduğu bir gelecek için çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Agritech market

Mesajının sonunda 1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nü kutlayan Üstel, özellikle savaş ve şiddet ortamında yaşam mücadelesi veren çocuklara sağlık, huzur ve mutluluk diledi.