• Kstbü dış
  • Eziç
  • Lahmador
  • Sosyal güvenlik
  • Orange mall
  • Oşan Ltd
HABERLER
Yayınlanma : 21 Nisan 2026 09:37
Düzenleme : 21 Nisan 2026 09:39

Devrim Barçın: Hükümet 5 milyar TL'lik borcu 2027'ye bırakıyor

Devrim Barçın: Hükümet 5 milyar TL'lik borcu 2027'ye bırakıyor

CTP Milletvekili Devrim Barçın, hükümetin 5 milyar TL'lik borçlanmanın geri ödemesini 2027 yılında, “kendilerinin olmayacağı” bir dönemde planladığını aktardı. Barçın, bu borçlanmanın kamu kaynaklarının usulsüz kullanımı ve ihale süreçleri için gerçekleştirildiğini belirterek, ekonomiye herhangi bir katkı sağlamadığını savundu ve hükümete istifa etme ve seçim yapma çağrısında bulundu.

Lefon

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, hükümetin ekonomi yönetimini sert bir dille eleştirdi.

Barçın, Maliye Bakanlığı'nın yolsuzluk, usulsüzlük ve liyakat eksikliği nedeniyle zor bir duruma düştüğünü öne sürerek, yeni bir 5 milyar TL borçlanma sürecine girileceğini iddia etti. Söz konusu borcun geri ödemesinin 2027 yılında yapılacağına dikkat çeken Barçın, bu yükün mevcut yönetim tarafından değil, gelecek dönem yönetimi tarafından üstlenileceğini savundu.

Ülke ekonomisinin krizle mücadele ettiğine vurgu yapan Barçın, esnaf, iş insanı ve üreticilerin zor bir süreçten geçtiğini belirtti. Hükümetin bu dönemde etkisiz olduğunu öne süren Barçın, Maliye Bakanlığı'nın yeniden borçlandığını ifade etti.

Barçın, paylaşımlarında bu borçlanmanın kamu kaynaklarının usulsüz kullanımına ve ihale süreçlerine dayandığını savunarak, ekonomiye hiçbir katkı sağlamadığını ileri sürdü. Mevcut durumu “iflasın göstergesi” olarak nitelendirirken, hükümete istifa ve erken seçim çağrısında bulundu.

Agritech market

Ayrıca, yargının bağımsız olduğunu belirten Barçın, “Eğer suçsuzsanız, size bir şey olmaz” diyerek, hükümete yönelik eleştirilerini sürdürdü.