Mesarya bölgesinde dün öğleden sonra etkili olan şiddetli yağış ve fırtına, Dilekkaya’da küçükbaş hayvancılık yapılan bir çiftlikte ciddi hasara neden oldu. Çiftlikte meydana gelen zararın boyutunun belirlenmesi için önümüzdeki süreçte yerinde inceleme yapılacak.
Fırtına çiftlikte hasara yol açtı
Dilekkaya köyünde Ahmet Biçercioğlu’na ait küçükbaş hayvan çiftliği, dün saat 14.30-15.00 sıralarında etkili olan şiddetli yağış ve fırtınadan olumsuz etkilendi.
Doğal afetin ardından çiftlikte çeşitli noktalarda büyük çapta zarar meydana gelirken, olay sırasında çalışanların ve hayvanların herhangi bir zarar görmediği belirtildi.
Yetkililere bilgi verildi
Çiftlikte oluşan hasarın ardından Hayvancılık Dairesi Müdürü ile Tarım Sigortası Fonu Müdürü’ne bilgi verildi.
Yetkililerle yapılan görüşmelerde, meydana gelen zarar ve ziyanın kapsamının belirlenmesi amacıyla çiftlikte yerinde inceleme ve tespit çalışması gerçekleştirileceği ifade edildi.
Hasarın boyutu inceleme sonrası netleşecek
Yetkililerin yapacağı incelemenin ardından fırtınanın çiftlikte yol açtığı zararın boyutunun netleşmesi bekleniyor. İnceleme sonucunda hasarın kapsamı ve uygulanabilecek destek veya tazminat süreçlerinin de belirlenmesi öngörülüyor.













