• Kstbü dış
  • Eziç
  • Lahmador
  • Sosyal güvenlik
  • Orange mall
  • Lefkoşa Türk belediyesi
  • Oşan Ltd
HABERLER
Yayınlanma : 24 Haziran 2026 12:26
Düzenleme : 24 Haziran 2026 12:32

Dimitriu’dan Kıbrıs itirafı: "Aynı noktada değiliz ama yolumuzu biliyoruz"

Dimitriu’dan Kıbrıs itirafı:

Rum Meclis Başkanı Annita Dimitriu, Kıbrıs meselesiyle alakalı diplomasi sürecinde Türkiye, Türk tarafı ve Rum kesiminin aynı hat üzerinde bulunmadığını vurguladı. Dimitriu, bu görüş farklılıklarına rağmen, hedeflerinin müzakerelerin üzerinde uzlaşılan çerçeve doğrultusunda yenilenmesine odaklandığını ifade etti.

Lefon

Dimitriu, Rum tarafının müzakerelerin kaldığı yerden, uzlaşılan çerçeveden yeniden başlayabilmesi için kararlı olduğunu belirtti.

Alithia gazetesi, Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla ilgili Dimitriu’ya sorulan soruları paylaştı.

Dimitriu, Erhürman’ın yorumlarını değerlendiremeyeceğini; ancak Ulusal Konsey’de nelerin konuşulduğu ve kişisel temaslarının neticeleri hakkında bilgi sahibi olduğunu dile getirdi.

Haberde, Dimitriu'nun çözüm arayışında olan herkesin, sürece nasıl katkıda bulunduğunu veya yardımcı olabileceğini gözden geçirmesi gerektiğine dikkat çektiği belirtildi.

Dimitriu, Kıbrıs konusunda şu an bir hareketlilik olduğunu, bunu "hedefe bir adım daha yaklaşmak" şeklinde değerlendirdiklerini ifade etti.

Dimitriu, tarafların şimdiye kadar yaptığı yorumlardan Rum tarafı, Türk tarafı ve Türkiye’nin aynı noktada olmadığı sonucunu çıkardıklarını söyledi.

Mevcut durumu değerlendiren Dimitriu, uzlaşılanların, çerçevenin, müzakere ortamının ve tartışılan konuların masada durduğunu vurgulayarak, nasıl ilerleyeceklerini bildiklerini ve çabalarının bu yönde yoğunlaştığını aktardı.

Habere göre, Dimitriu, her şeyin yalnızca kendilerine bağlı olmadığını belirterek, Kıbrıs sorununu tek taraflı şekilde ele almanın hiçbir zaman doğru olmadığını dile getirdi.

Agritech market

Rum Meclis Başkanı Annita Dimitriu, bölgedeki gelişmelerin kendilerini etkilediğini, bu nedenle doğru diplomatik ve siyasi adımları atmanın elzem olduğunu ifade etti.