• Kstbü dış
  • Eziç
  • Lahmador
  • Sosyal güvenlik
  • Orange mall
  • Lefkoşa Türk belediyesi
  • Hediyem su
  • Oşan Ltd
HABERLER
Yayınlanma : 30 Ağustos 2026 16:50

Erhürman: “237 kişiye sağ ulaşıldı, 23 kişi için arama sürüyor”

Erhürman: “237 kişiye sağ ulaşıldı, 23 kişi için arama sürüyor”

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Girne açıklarında meydana gelen gemi kazasına ilişkin TRT Haber’e açıklamalarda bulundu. Erhürman, kazaya çok hızlı şekilde müdahale edildiğini belirterek, 237 kişiye sağ ulaşıldığını, 7 kişinin yaşamını yitirdiğini ve henüz ulaşılamayan 23 kişi için arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Lefon

 

 

 

 

Erhürman, kurtarılan yolcuların hastanelere sevk edildiğini belirterek, “Pek çoğu ayakta tedavi oldu. Çoğu kişiyle de konuşma fırsatı bulduk. Henüz ulaşamadığımız 23 insanımız var. Arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor” dedi.

 

 

 

 

“BÖLGEDE DERİNLİK 500 METRENİN ÜZERİNDE”

 

 

 

 

Kazanın meydana geldiği bölgede deniz derinliğinin 500 metrenin üzerinde olduğuna dikkat çeken Erhürman, bu nedenle çalışmaların kolay olmadığını söyledi.

 

 

 

 

Türkiye’nin ilk andan itibaren destek verdiğini ifade eden Erhürman, “Türkiye Cumhuriyeti her daim yanımızda olduğunu belirtti. Destek talebimiz de oldu. Yüzeye yakın bölgelerde arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Hava şartlarının bugün kötü olmadığını belirten Erhürman, kazanın nedenine ilişkin Polis Genel Müdürlüğü tarafından gerekli araştırma ve soruşturmanın başlatıldığını kaydetti.

 

 

 

 

Agritech market

Erhürman, “Bir saat içerisinde sorulara çok daha net cevap verecek duruma geleceğiz. 23 insanımıza da kısa süre içerisinde ulaşacağımızı ümit ediyorum” dedi.