• Kstbü dış
  • Eziç
  • Lahmador
  • Sosyal güvenlik
  • Orange mall
  • Lefkoşa Türk belediyesi
  • Oşan Ltd
HABERLER
Yayınlanma : 09 Aralık 2025 12:45
Düzenleme : 09 Aralık 2025 12:48

Eylem: Günlerdir uyarı yapılmasına rağmen hiçbir tedbir alınmadı

Eylem: Günlerdir uyarı yapılmasına rağmen hiçbir tedbir alınmadı

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, ülke genelinde günlerdir yapılan yoğun yağış uyarılarına rağmen hükümetin gerekli tedbirleri almadığını belirterek sert açıklamalarda bulundu.

Lefon

Eylem, plansız yapılaşma ve çevre tahribatının yıllardır sürdürülen yanlış karar ve uygulamalarla birleşerek yoğun yağışı doğal afete dönüştürdüğünü ifade etti. Birçok bölgede derelerin taştığını, yolların su altında kaldığını ve evleri su bastığını vurguladı. Bu bölgelerde okulların etkilenmesinin ötesinde, okullara ulaşımın mümkün olmadığını ve yolların can güvenliği açısından ciddi risk taşıdığını söyledi.

Geçmişte siyasi gerekçelerle okulları bir hafta kapatan Eğitim Bakanlığı’nın, mevcut doğal afet koşullarına rağmen eğitime ara verilmemesi yönünde karar üretmesini eleştiren Eylem, hükümeti basiretsizlikle suçladı. Güzelyurt Kaymakamlığı’nın bölgedeki okullara sel uyarısı yapmasına rağmen okulların açık tutulmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Agritech market

Eylem, “Bir kez daha eğitimi, okulları, çocukları, öğretmenleri ve çalışanları gözden çıkardığınızı ispatladınız. Yaşanması olası felaketlerle öğrencileri ve aileleri baş başa bırakıyorsunuz” diyerek Eğitim Bakanlığı ile UBP-DP-YDP hükümetini istifaya çağırdı.