• Kstbü dış
  • Eziç
  • Lahmador
  • Sosyal güvenlik
  • Orange mall
  • Oşan Ltd
GÜNCEL
Yayınlanma : 12 Aralık 2025 13:21
Düzenleme : 12 Aralık 2025 13:21

Fatoş ünal (juju), sağlık sorunları sebebiyle mahkemeye gelmedi, dava 18 aralık perşembe gününe ertelendi!

Fatoş ünal (juju), sağlık sorunları sebebiyle mahkemeye gelmedi, dava 18 aralık perşembe gününe ertelendi!

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde yürütülen “sahte diploma” soruşturması kapsamında teminatla serbest bırakılan “Juju Butik” sahibi Fatma Ünal’ın bugüne ertelenen davası, Ünal’ın rahatsızlanması üzerine avukatının mahkemeye sunduğu sağlık raporu nedeniyle yeniden ertelendi. 

Lefon

Kamuoyunda sahibi olduğu butik sebebiyle "Juju" olarak anılan Ulusal Birlik Partisi Girne Kadın Kolları eski Başkanı Fatma Ünal'ın davası itham ve PI için 18 Aralık 2025 tarihine, saat .11.00'e tehir edildi. 

Hatırlanacağı üzere, 4 Temmuz 2024 tarihinde üniversiteden "usulsüz diploma" aldığı iddiasıyla teminatla serbest bırakılan Fatma Ünal'ın aleyhine "Resmi Evrak Sahteleme", "Sahte Resmi Evrakı Tedavüle Sürme" ve "Yetkisiz Belge Düzenleme" suçlarından 12 ayrı dava bulunuyor.


"FATMA ÜNAL'IN BAŞ DÖNMESİ VE BULANTISI VAR 

Güzelyurt Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Nuray Necdet'in huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı adına Savcı Damla Güçlü ile Fatma Ünal'ı temsilen Avukat Doğa Zeki adına Avukat Özen Yapıcı hazır bulundu. 

Bugünkü duruşmada ilk olarak Avukat Doğa Zeki'yi temsilen Avukat Özen Yapıcı, Fatma Ünal'ın sağlık raporunu emare olarak mahkemeye sundu. 

Avukat Yapıcı, sanığın rahatsız olduğunu, baş dönmesi ve bulantı şikayetlerinin bulunduğunu ancak vertigodan da şüphelenildiğini söyledi. 

Yapıcı, sağlık raporunun 1 günlük olduğunu ancak hastalığın seyrine göre sürenin uzayabileceğini belirterek davanın yeni yıl sonrasına tehir edilmesini talep etti. 

Savcı Damla Güçlü ise, ilk tahkikat duruşmasına başlamaya hazır olduklarını, hatta ilk tanıklarını da getirdiklerini söyledi. 

DAVA 18 ARALIK'A ERTELENDİ

Sanık Fatma Ünal'ın rahatsızlığının kendilerine dün mesai bitiminden sonra bildirildiğine dikkat çeken Savcı Güçlü, Girne Dr. Akçicek Hastanesi'nden alınan raporun da kendilerine ulaştırıldığını ifade etti. 

Agritech market

Hitapların ardından Yargıç Nuray Necdet, davayı itham ve PI için 18 Aralık tarihine, saat 11.00'e tehir etti.