• Kstbü dış
  • Eziç
  • Lahmador
  • Sosyal güvenlik
  • Orange mall
  • Lefkoşa Türk belediyesi
  • Hediyem su
  • Oşan Ltd
HABERLER
Yayınlanma : 13 Ağustos 2026 21:57
Düzenleme : 13 Ağustos 2026 22:02

"Gece telefonuyla toplantı bildirimi kabul edilemez"

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Eğitim Bakanlığı’nın Yüksek Danışma Kurulu toplantısını gece saatlerinde telefonla bildirmesine tepki gösterdi. Sendika, yarın saat 14.30’da Eğitim Bakanlığı önünde eylem yapacağını açıkladı.

Lefon

YÜKSEK DANIŞMA KURULU YARIN TOPLANACAK

KTOEÖS’ten yapılan açıklamaya göre, Eğitim Bakanlığı Müsteşarı bugün saat 20.40’ta Sendika Başkanı’nı telefonla arayarak, Yüksek Danışma Kurulu’nun yarın saat 15.00’te toplanacağını bildirdi.

Toplantıda Ortaokullar ile Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme Sınav Tüzüğü ve Eğitsel Kol Etkinliklerinin Ders Saatlerine Denkliği Tüzüğü’nde yapılması planlanan değişikliklerin ele alınacağı belirtildi.

“ÖĞRETMENİN İRADESİNE SAYGI DUYULMUYOR”

KTOEÖS Genel Sekreteri Adnan Zekai, toplantı çağrısının mesai saatleri dışında telefonla yapılmasını eleştirerek, “Mesai saatleri içerisinde resmi çağrı yapmaya dahi cesaret etmeyen, gece saatlerinde telefonla toplantı bildiren bu anlayış; ne istişareye, ne sendikal örgütlülüğe ne de öğretmenin iradesine saygı duymaktadır.” ifadelerini kullandı.

Agritech market

Sendika, söz konusu uygulamaya karşı sessiz kalmayacağını belirterek yarın saat 14.30’da Eğitim Bakanlığı önünde olacağını duyurdu.