Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu temmuz ayında toplantıya çağıracağını açıkladı.
BRT’de katıldığı “Siyaset Noktası” programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hasipoğlu, HÜR-İŞ’in komisyonun toplanmasına yönelik çağrısını hatırlatarak, yılın ikinci asgari ücretinin önceki dönemlerde olduğu gibi farklı kriterler dikkate alınarak belirleneceğini söyledi.
Hayat pahalılığının değerlendirmeye alınan kriterlerden biri olduğunu belirten Hasipoğlu, asgari ücret belirlenirken yalnızca bu verinin esas alınmadığını ifade etti.
Hasipoğlu, “Hayat pahalılığı şudur ve şunu veriyoruz şeklinde değildir” dedi.
TEMMUZDA TOPLANACAK
Haziran ayı sonunda hayat pahalılığı oranlarının açıklanmasının ardından Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun temmuz ayında bir araya geleceğini kaydeden Hasipoğlu, asgari ücretli çalışanlara yönelik sorumluluklarının farkında olduklarını belirtti.
“ASGARİ ÜCRETLİYİ EZDİRMEDİK”
Hasipoğlu, hükümetin asgari ücretli çalışanları korumaya yönelik adımlar attığını savunarak, “Biz hiçbir zaman asgari ücretlimizi ezdirmedik” dedi.
Ocak ayında asgari ücretli çalışanlara maaş farklarının eksiksiz şekilde ödendiğini ifade eden Hasipoğlu, “19 bin kişiye Çalışma Bakanlığı olarak üstlendiğimiz sorumluluğumuzu yerine getirdik ve 12’şer bin liralık ödemelerini eksiksiz ve zamanında gerçekleştirdik” diye konuştu.
PRİM FARKLARI DA KARŞILANDI
Asgari ücreti hayat pahalılığının üzerinde bir seviyeye taşıdıklarını ileri süren Hasipoğlu, maaş farkı ödenen çalışanların emeklilik haklarının olumsuz etkilenmemesi için sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı prim farklarının da devlet tarafından karşılandığını söyledi.











