• Kstbü dış
  • Eziç
  • Lahmador
  • Sosyal güvenlik
  • Orange mall
  • Oşan Ltd
HABERLER
Yayınlanma : 09 Şubat 2026 17:36
Düzenleme : 09 Şubat 2026 17:37

Hekimler Sendikası'nın grevi yarın da devam edecek

Hekimler Sendikası'nın grevi yarın da devam edecek
Hekimler Sendikası'nın grevi yarın da devam edecek

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası, sağlık alanında yaşanan sorunlar ve Sağlık Bakanı’nın hekimlerin aylık kazançlarına ilişkin açıklamaları nedeniyle grevin 10 Şubat 2026 tarihinde de devam edeceğini duyurdu.

Lefon

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, kamuoyuna yansıyan ve gerçeği yansıtmadığı savunulan beyanların toplumu yanılttığı ve hekimleri hedef haline getirdiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca, sorunların çözümü için grev yapan kamu hekimlerinin temsilcisi olan sendika ile görüşülmek yerine başka derneklerle temas kurulmasının da tepkilere neden olduğu kaydedildi.

Bu gerekçelerle, sendikanın örgütlü bulunduğu tüm sağlık birimlerinde 10 Şubat 2026 Salı günü saat 07.45–15.30 arasında, acil servisler, yoğun bakım, yatan hasta hizmetleri, kemoterapi ve hemodiyaliz birimleri dışında kalan tüm sağlık hizmetlerinin durdurulacağı bildirildi.

Agritech market

Açıklama, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası Yönetim Kurulu imzasıyla kamuoyuna duyuruldu.