• Kstbü dış
  • Eziç
  • Lahmador
  • Sosyal güvenlik
  • Orange mall
  • Oşan Ltd
HABERLER
Yayınlanma : 21 Nisan 2026 11:09
Düzenleme : 21 Nisan 2026 11:14

Kanatlı, Avrupa Sol Partisi 8. Kongresi’ne katıldı

Kanatlı, Avrupa Sol Partisi 8. Kongresi’ne katıldı

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Genel Sekreteri Murat Kanatlı, 17-18 Nisan tarihleri arasında Brüksel'de düzenlenen Avrupa Sol Partisi 8. Kongresi'ne katıldı. 

Lefon

YKP'den yapılan açıklamaya göre, partinin  gözlemci üyesi olduğu Avrupa Sol Partisi kongresinin bu yılki ana sloganı “kemer sıkmaya karşı çık, militarizasyonu durdur!” olarak belirlendi. 

Kanatlı, kongrede yaptığı konuşmada, Orta Doğu’da yaşananların savaşın acımasız yüzünü bir kez daha gözler önüne serdiğini belirterek, adadaki İngiliz üsleri nedeniyle Kıbrıs’ın taraf olmadığı bir savaştan doğrudan etkilendiğini söyledi. 

Bölgedeki üslerin çatışmada kullanıldığını belirten Kanatlı,  Kıbrıs’ta yaşayanların güvenliğinin kendi kontrolleri dışındaki askerî ve jeopolitik dinamikler nedeniyle doğrudan tehdit altında olduğunu dile getirdi.

Savaşların sona ermesi çağrısında bulunan Kanatlı,  Kıbrıs’taki İngiliz üslerinin hukuki statüsünün sorgulamak gerektiğini  belirtti.

Müzakere sürecinin yeniden başlaması çağrısında da bulunan Kanatlı, bir çözüme ulaşılmamasının sadece Kıbrıslıları değil tüm Doğu Akdeniz ülkelerini olumsuz etkilediğini söyledi.

Kanatlı, “Bu dönemde Kıbrıs’ta bir çözüm için elimizden geleni yapmalıyız; bu yüzden aktif dayanışmanıza ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

Agritech market

Kongrede Kıbrıs sorunuyla ilgili oybirliğiyle kabul edilen bir kararda 'sorunun barışçıl bir şekilde çözülmesinin daha da acil hâle geldiğinin vurgulandığına' değinen Kanatlı, kapsamlı çözümün bölgedeki güvenlik ve istikrar için önem taşıdığını belirtti.