• Kstbü dış
  • Eziç
  • Lahmador
  • Sosyal güvenlik
  • Orange mall
  • Oşan Ltd
HABERLER
Yayınlanma : 03 Nisan 2026 11:55
Düzenleme : 03 Nisan 2026 12:02

Kültür Dairesi, Merkezi Cezaevi'ne kütüphane kurmak için girişim başlattı

Kültür Dairesi, Merkezi Cezaevi'ne kütüphane kurmak için girişim başlattı

 Kültür Dairesi, Merkezi Cezaevi'ne kütüphane kurmak için girişim başlattı.

Lefon

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, “Bir kütüphane bin hapishane kapatır" düşüncesi ve inancıyla Merkezi Cezaevi’ne kütüphane açmak için girişim başlattı.

Mahkumların kitaba erişimini kolaylaştırmak amacıyla Kültür Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Girne Halk Kütüphanesi’nden 100 kitaplık seçkinin hazır olduğuna dikkat çeken Zaimağaoğlu, İçişleri Bakanlığı ve Merkezi Cezaevi’yle gerekli yazışmaları yaptıklarını belirtti.

Mahkumların ceza süreleri boyunca okuyarak, öğrenerek ve yenilenerek zaman geçirmelerine yardımcı olabilmek adına böyle bir girişim başlattıklarını ifade eden Zaimağaoğlu, Cezaevi Müdürlüğü ile istişare ederek burada kültürel ve sanatsal söyleşiler ve atölye çalışmaları yapmayı da hedeflediklerini kaydetti.

Agritech market

Zaimoğlu, Cezaevi Müdürlüğü iş birliğinde belirleyecekleri program çerçevesinde, Kültür Dairesi Kültür Merkezi Yönetmeni Fotoğraf Sanatçısı ve Öykü Yazarı Ceyhan Özyıldız ile Kültür Dairesi Sanatçısı Müzisyen Tuncay Langal ve Kültür Dairesi Müdürü olarak kendisinin de şair kimliği ile bizzat bu etkinliklerde görev alacağını söyledi.