• Kstbü dış
  • Eziç
  • Lahmador
  • Sosyal güvenlik
  • Orange mall
  • Lefkoşa Türk belediyesi
  • Hediyem su
  • Oşan Ltd
HABERLER
Yayınlanma : 15 Ağustos 2026 16:15
Düzenleme : 15 Ağustos 2026 16:33

Serdarlı 7’nci Babutsa Kültür ve Sanat Festivali başladı

Serdarlı 7’nci Babutsa Kültür ve Sanat Festivali başladı

Geçitkale-Serdarlı Belediyesi tarafından düzenlenen Serdarlı 7’nci Babutsa Kültür ve Sanat Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı. Festivalin ilk gecesinde halk dansları, dans gösterileri ve müzik dinletileri yer alırken, etkinlikler bu akşam da zengin programla devam edecek.

Lefon

 

 

 

 

Geleneksel Kıbrıs kültürünün önemli ürünlerinden babutsanın tanıtılması ve kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen Serdarlı 7’nci Babutsa Kültür ve Sanat Festivali başladı.

 

 

 

 

14 Ağustos Stadyumu’nda gerçekleştirilen festival öncesinde Serdarlı Belediyesi önünden kortej yürüyüşü düzenlendi. Festival alanında kurulan stantlarda yöresel ürünler, el emeği çalışmalar ve Kıbrıs’a özgü lezzetler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

 

 

 

 

Festivalin açılışına Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu ile UBP milletvekilleri Resmiye Canaltay ve Zorlu Töre de katıldı.

 

 

 

 

Kasım: “Festivaller kültürümüzün gelecek nesillere aktarılmasında önemli”

 

 

 

 

Festivalin açılış konuşmasını yapan Geçitkale-Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım, 7’nci Babutsa Kültür ve Sanat Festivali’ni düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 

 

 

 

Festivalin Serdarlı ve bölge halkının kültürünü yansıttığını belirten Kasım, belediye olarak kültür, sanat ve spora destek vermeye önem verdiklerini ve bu yöndeki çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

 

 

 

 

Kasım, festivallerin geçmişten gelen kültürel değerlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından önemli bir işlev üstlendiğini kaydetti.

 

 

 

 

Çavuşoğlu: “Festivaller kültürün geçmişten geleceğe taşınmasını sağlıyor”

 

 

 

 

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da konuşmasında, kültürün geçmişten geleceğe taşınmasında festivallerin önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

 

 

 

 

Babutsanın Kıbrıs Türk halkının karakterini yansıtan önemli kültürel ürünlerden biri olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk halkının tüm zorluklara rağmen bu topraklara kök salarak burayı vatan yaptığını söyledi.

 

 

 

 

Çavuşoğlu, festivallerin Kıbrıs Türk halkının kültür ve kimliğinin dünyaya tanıtılmasına da katkı sağladığını belirtti.

 

 

 

 

İlk gece müzik ve halk danslarıyla renklendi

 

 

 

 

Açılış konuşmalarının ardından festival programı Geçitkale-Serdarlı Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisiyle devam etti.

 

 

 

 

Gecede AKARE Dance & Sport Center sahne alırken, Geçitkale-Serdarlı Belediyesi Personeli Halk Dansları Topluluğu da gösteri sundu.

 

 

 

 

Geçitkale - Serdarlı Belediye Personeli Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisinin ardından Belediye Başkanı Halil Kasım’ın eşi Funda Kasım tarafından ekibe plaket takdim edildi. Plaket töreninin ardından Başkan Halil Kasım da ekiple birlikte halk dansları oynayarak geceye renk kattı.

 

 

 

 

Festivalin ilk gecesi Arda Gündüz ve Serdar Demir’in müzik dinletisiyle devam etti. Gecenin sonunda ise tombala çekilişi gerçekleştirildi.

 

 

 

 

Festival bu akşam da dolu dolu

 

 

 

 

Festivalin ikinci günü olan 15 Ağustos Cumartesi programı saat 20.30’da Çınarlıyı Sevenler Derneği Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisiyle başlayacak.

 

 

 

 

Saat 20.45’te Zehra Kulle ile Zumba Kids gösterisi, saat 21.00’de SER-SAD Türk Müziği Korosu müzik dinletisi gerçekleştirilecek.

 

 

 

 

Program, saat 21.30’daki Ateş Dansı Gösterisi ile devam edecek. Saat 22.00’de ise Grup S.O.S ve Muhittin Yangın sahne alacak.

 

 

 

 

Agritech market

İkinci gecenin sonunda da zengin tombala çekilişi gerçekleştirilecek.