• Kstbü dış
  • Eziç
  • Lahmador
  • Sosyal güvenlik
  • Orange mall
  • Lefkoşa Türk belediyesi
  • Oşan Ltd
HABERLER
Yayınlanma : 26 Haziran 2026 10:06
Düzenleme : 26 Haziran 2026 10:11

Serdaroğlu'ndan Metin Arhun'a tepki: "Ekonomik krizin sorumlusu emekçiler değil"

Serdaroğlu'ndan Metin Arhun'a tepki:

Hür-İş Federasyonu ve Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, İşverenler Sendikası Başkanı Metin Arhun'un asgari ücret ve kamu çalışanlarının maaşlarına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. 

Lefon

Serdaroğlu, ekonomik sorunların sorumlusunun çalışanlar değil, vergi adaletsizliği ve ekonomik sistemdeki yapısal sorunlar olduğunu savundu.


Hür-İş Federasyonu ve Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İşverenler Sendikası Başkanı Metin Arhun'un asgari ücret ve kamu çalışanlarının maaşlarına ilişkin değerlendirmelerini eleştirdi.

Serdaroğlu, Arhun'un birçok işvereni temsil etmediğini öne sürerek, ekonomik sorunların kamu çalışanlarının maaşlarından kaynaklandığı yönündeki değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığını savundu.
Ekonomide yaşanan sıkıntıların temel nedenlerinden birinin büyük sermayeden etkin ve adil vergi toplanamaması olduğunu ifade eden Serdaroğlu, vergi adaletinin sağlanamaması nedeniyle yükün emekçilerin ve dar gelirli kesimlerin üzerine kaldığını ileri sürdü.

İşverenler Sendikası Başkanı Metin Arhun'un "Asgari ücret 600 Sterlin'den 900 Sterlin'in üzerine çıkınca ip koptu" yönündeki açıklamasını da eleştiren Serdaroğlu, çalışanların insanca yaşayabilecek bir ücret talep etmesinin doğal bir hak olduğunu belirtti.

Asgari ücret görüşmeleri öncesinde çalışanların maaş artışlarının hedef alındığını iddia eden Serdaroğlu, hayat pahalılığı karşısında ücretlerin korunması gerektiğini ifade etti.

Açıklamasında hükümete de eleştiriler yönelten Serdaroğlu, çalışanları korumak yerine sermayenin taleplerine öncelik verildiğini savundu. Enerji, akaryakıt ve temel tüketim ürünlerine yapılan zamlar karşısında sessiz kalındığını öne süren Serdaroğlu, buna karşın asgari ücret tartışmalarında çalışanların hedef gösterildiğini iddia etti.

Avrupa ile yapılan ücret kıyaslamalarının yalnızca maaşlar üzerinden değerlendirilmesini de eleştiren Serdaroğlu, sağlık, eğitim, ulaşım, iletişim ve sosyal yaşam giderlerinin de dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Agritech market

Hür-İş Federasyonu olarak emekçilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini belirten Serdaroğlu, kamu çalışanları ile asgari ücretlilerin ekonomik sorunların sorumlusu olarak gösterilmesine karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.