• Kstbü dış
  • Eziç
  • Lahmador
  • Sosyal güvenlik
  • Orange mall
  • Lefkoşa Türk belediyesi
  • Oşan Ltd
HABERLER
Yayınlanma : 02 Nisan 2026 14:16
Düzenleme : 02 Nisan 2026 14:47

Sıla Usar İncirli: 180 ülke arasında 159’uncu sıraya geriledik, utandık!

Sıla Usar İncirli: 180 ülke arasında 159’uncu sıraya geriledik, utandık!
Sıla Usar İncirli: 180 ülke arasında 159’uncu sıraya geriledik, utandık!

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Uluslararası Şeffaflık Örgütü ölçütlerine göre hazırlanan “Kuzey Kıbrıs Yolsuzluk Algısı Raporu”na ilişkin açıklama yaptı.

Lefon

İncirli, Kuzey Kıbrıs’ın son beş yılda 10 puan gerileyerek 180 ülke arasında 159’uncu sıraya düştüğünü belirtti. Yolsuzluk ve rüşvet gibi olguların artık algının ötesine geçtiğini ifade eden İncirli, toplumda ciddi bir güvensizlik oluştuğunu kaydetti.

İncirli'nin paylaşımının tamamı şu şekilde:

"Uluslararası Şeffaflık Örgütü (Transparency International, TI) ölçütlerine göre hazırlanan 'Kuzey Kıbrıs Yolsuzluk Algısı Raporu'nda son beş yılda on puan daha gerilediğimizi gördük ve bir kez daha utandık.

180 ülke arasında 159’uncu sıraya geriledik ve özellikle son 5 yılda yolsuzluk, rüşvet gibi olgular algının ötesine geçti.

İnsanlarımız haklarını arayamayacaklarını, işlerini rüşvet veya torpil olmadan halledemeyeceklerini düşünüyorlar, hatta yaşayarak görüyorlar. Öfke ve kırgınlık hissediyorlar.

Hükümet karanlıklarını unutturmak için hep başkalarına saldırıyor. Memlekete her gün biraz daha fazla zarar veren iktidarlarını korumak için düşman yaratmaya çalışıyor. Ama halkımız her şeyin farkında, kimin bu ülkeye düşman olduğunu da kimin sahip çıktığını da çok iyi biliyor. Halk kararlı bir şekilde değişim istiyor.

Hiç kimse moralini bozmasın, sayılı gün çabuk geçer, gidecekler ve hep birlikte güzel bir geleceği yeniden kuracağız.

Agritech market

Halkın hakkını, halkla birlikte geri alacağız"