• Kstbü dış
  • Eziç
  • Lahmador
  • Sosyal güvenlik
  • Orange mall
  • Oşan Ltd
HABERLER
Yayınlanma : 10 Mayıs 2026 14:17
Düzenleme : 10 Mayıs 2026 14:22

Sosyal Hizmetler Dairesi'nden Engelliler Haftası etkinlikleri...

Sosyal Hizmetler Dairesi'nden Engelliler Haftası etkinlikleri...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında “Engelleri Aş, Hayatı Paylaş” sloganıyla toplumda farkındalık yaratmayı amaçlayan bir dizi etkinlik düzenliyor.

Lefon

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler, engelli bireylerin yaşamın her alanında aktif yer alabileceğine dikkat çekerken, toplumsal dayanışma ve birlikte yaşam kültürünü güçlendirmeyi hedefliyor.

Program kapsamında yarın saat 17.00’de Lefkoşa Bedesten’de “Engelsiz İzler – Engelsiz Yaşam Evi Sergisi” açılacak.

Salı günü saat 09.30’da Girne Lord’s Palace Hotel’de “Sevginin En Güçlü Hali – Anneler Buluşması & Kahvaltı” etkinliği, çarşamba günü saat 14.00’te ise Lapta Chill Beach Restaurant’ta “Hayata Karış! Engelsiz Eğlence” etkinliği düzenlenecek.

Agritech market

Hafta kapsamında perşembe günü 12.00-17.00 saatleri arasında Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürlüğü otoparkında “Birlikte Üretiyoruz – 2. Geleneksel Şenlik & Kermes” yapılacak. Son olarak cuma günü saat 10.00’da ise Gazimağusa Bandabulya’da “İlham Veren Eller – İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi Sanat Sergisi” açılacak.