• Kstbü dış
  • Eziç
  • Lahmador
  • Sosyal güvenlik
  • Orange mall
  • Oşan Ltd
HABERLER
Yayınlanma : 03 Mayıs 2026 15:50
Düzenleme : 03 Mayıs 2026 15:59

TDP: “Basın Özgürlüğü Demokrasinin Temel Direğidir”

TDP: “Basın Özgürlüğü Demokrasinin Temel Direğidir”

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla TDP Basın Bürosu tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Lefon

Açıklamada, basın özgürlüğünün demokratik toplumların vazgeçilmez bir unsuru olduğuna dikkat çekilerek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gazetecilerin karşı karşıya kaldığı zorluklara vurgu yapıldı.

TDP, Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nün birçok ülkede bir kutlama olarak anıldığını ancak KKTC’de basın çalışanları açısından giderek daha ağırlaşan koşullar nedeniyle bu günün anlamının farklılaştığını ifade etti.

Açıklamada, gazetecilerin “yazarsan hedef olursun” baskısı ile “susarsan suç ortağısın” ikilemi arasında mesleklerini sürdürmeye çalıştığı belirtilerek, eleştirel haberciliğin çeşitli baskı yöntemleriyle engellenmeye çalışıldığı iddia edildi.

TDP ayrıca, kamuoyunu bilgilendiren ve özellikle yeraltı dünyası ile siyaset ilişkilerine dair haber yapan gazetecilerin hedef gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Agritech market

Açıklamanın sonunda ise basın özgürlüğünün bir ayrıcalık değil, demokrasinin temel güvencelerinden biri olduğu vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:
“Basın özgürlüğü yoksa demokrasi de yoktur. Özgür basın, demokratik toplumun temel direğidir.”