• Kstbü dış
  • Eziç
  • Lahmador
  • Sosyal güvenlik
  • Orange mall
  • Oşan Ltd
HABERLER
Yayınlanma : 11 Mayıs 2026 19:19
Düzenleme : 11 Mayıs 2026 19:21

Teberrüken Uluçay: “Kamu maliyesi alarm veriyor”

Teberrüken Uluçay: “Kamu maliyesi alarm veriyor”

Lefon

Teberrüken Uluçay, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada kamu maliyesindeki tabloya dikkat çekerek, yaklaşık 20 milyar TL’lik bütçe açığı öngörüsüyle mevcut borçlanma yapısının sürdürülebilir olmadığını söyledi.

2027 yılının mali açıdan daha da zor geçeceğini ifade eden Uluçay, sektör bazlı enflasyon verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özellikle turizm sektöründeki maliyet artışlarına dikkat çeken Uluçay, hükümetin bu alanda daha aktif politika üretmesi gerektiğini belirtti.

Maliye Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı’na çağrıda bulunan Uluçay, turizm sezonu öncesinde ekonomik hareketliliği artıracak adımların hızlandırılması gerektiğini kaydetti.
Türkiye Cumhuriyeti’nin yurt dışında yaşayan vatandaşlarına yönelik ekonomik teşvik modellerini örnek gösteren Uluçay, benzer uygulamaların KKTC’de de hayata geçirilebileceğini ifade etti.

Agritech market