• Kstbü dış
  • Eziç
  • Lahmador
  • Sosyal güvenlik
  • Orange mall
  • Oşan Ltd
HABERLER
Yayınlanma : 11 Ağustos 2025 14:54
Düzenleme : 11 Ağustos 2025 14:58

“Tenten Yolu”nda çalışmalar tamamlanıyor

 “Tenten Yolu”nda çalışmalar tamamlanıyor

Tenten yolu olarak bilinen, Güvercinlik Kavşağı ile Eski Gazimağusa Anayolu’nu birbirine bağlayan yol çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Lefon

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği (KEİ) Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 1.1 kilometrelik yolun tamamlanmasıyla bölgenin ulaşım ağı güçlenerek hem Gazimağusa merkezine hem de çevre yerleşimlere erişim daha hızlı ve güvenli hale gelecek.

Açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümetleri arasında imzalanan İktisadi ve Mali İş birliği Anlaşmaları kapsamında hayata geçirilen Yol Yapım ve Bakım Projesi çerçevesinde, yaklaşık 1,1 kilometre uzunluğundaki yolun yapımı için KEİ Ofisi tarafından 11.967.230 TL ödenek tahsis edildiği belirtildi.  

Proje kapsamında; kazı-dolgu işleri, alt temel ve plentmiks temel uygulamaları, yağmursuyu altyapısının kurulması, trafik işaretleme ve yol çizgi çalışmalarına finansman sağlandı.

Agritech market

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: