• Kstbü dış
  • Eziç
  • Lahmador
  • Sosyal güvenlik
  • Orange mall
  • Oşan Ltd
HABERLER
Yayınlanma : 26 Eylül 2025 15:35
Düzenleme : 26 Eylül 2025 15:39

Türkiye’nin katkılarıyla Karpaz'da yürütülen bazı projeler yerinde görüldü

Türkiye’nin katkılarıyla Karpaz'da yürütülen bazı projeler yerinde görüldü

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi (KEİ) Koordinatörü Erol Öz ve sektör uzmanları, iki ülke hükümetleri arasında imzalanan İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşmaları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti’nin katkılarıyla Karpaz Bölgesi’nde hayata geçirilen ve yürütülen projeleri yerinde incelemek amacıyla saha ziyareti gerçekleştirdi.

Lefon

Yenierenköy Dipkarpaz Belediyesi Plaj Bungalov Projesi ziyaretine Belediye Başkanı Hamit Bakırcı, Dipkarpaz-Manastır Karayolu ziyaretine ise Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Kıbrıs Koordinatörü Aykut Mutlu katıldı.

Ziyaretler kapsamında eğitimden sağlığa, tarımdan balıkçılığa kadar birçok alanda yürütülen çalışmalar yerinde görülerek yetkililerden bilgi alındı.

Program çerçevesinde ziyaret edilen noktalar şöyle sıralandı:

Pamuklu Hastanesi proje alanı

Karpaz Meslek Lisesi

Tarım ve Kırsal Kalkınma Hibe Programı kapsamında tamamlanan proje alanları

Kumyalı Balıkçı Barınağı

Yenierenköy Balıkçı Barınağı

Dipkarpaz İlkokulu

Dipkarpaz-Manastır Karayolu

Yenierenköy Dipkarpaz Belediyesi Plaj Bungalov Projesi

Gerçekleştirilen ziyaretlerde altyapıdan reel sektöre kadar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin doğusundan batısına uzanan; merkezi yönetim, diğer kamu kurum ve kuruluşları ve yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde pek çok projenin yürütüldüğü ifade edildi.

Agritech market

KEİ Ofisi Koordinatörü Erol Öz, Karpaz Bölgesi’nde yürütülen projeler hakkında bilgi aldıklarını ve projelerden bazılarının yakın zamanda tamamlandığını, bazılarında ise memnuniyet verici ilerlemeler kaydedildiğini belirterek, “Türkiye’nin desteği, KKTC’nin geleceğine duyulan sarsılmaz güvenin ve kardeşlik bağlarının en somut göstergesidir. Ortak hedeflerimiz doğrultusunda işbirliğimiz artarak kararlılıkla devam edecektir” ifadelerini kullandı.