• Kstbü dış
  • Eziç
  • Lahmador
  • Sosyal güvenlik
  • Orange mall
  • Oşan Ltd
HABERLER
Yayınlanma : 27 Ocak 2026 14:42
Düzenleme : 27 Ocak 2026 14:45

Üstel: “27-28 Ocak Direnişi, Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve varlık mücadelesinin simgesidir”

Üstel: “27-28 Ocak Direnişi, Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve varlık mücadelesinin simgesidir”
Üstel: “27-28 Ocak Direnişi, Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve varlık mücadelesinin simgesidir”

Başbakan Ünal Üstel, 27-28 Ocak 1958 Direnişinin, Kıbrıs Türk halkının yok sayılmaya karşı ayağa kalktığı, varlığını ve özgürlüğünü teslim etmeyi reddettiği bir mücadelenin adı olduğunu vurguladı.

Lefon

Üstel direnişin yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, “O gün, Kıbrıs Türkü, kimseye boyun eğmeyeceğini ve kendi geleceğini kendi iradesiyle şekillendireceğini bir kez ortaya koymuştur” dedi.

Zulme, baskıya ve sömürge anlayışına karşı göğsünü siper eden Kıbrıs Türk halkının, canı pahasına özgürlüğünü, onurunu ve egemenliğini savunduğunu belirten Başbakan Üstel, “Bu onurlu direniş, bugün sahip olduğumuz devlet bilincinin, birlik ruhunun ve bağımsız yaşama kararlılığımızın temel taşıdır” vurgusu yaptı.

-“Bu emanet, bizlere dimdik durmayı, hakkımıza sahip çıkmayı ve asla vazgeçmemeyi öğretti”

27-28 Ocak’ın, Kıbrıs Türk halkının yüreğinde yaşayan bir irade, nesilden nesile aktarılan bir mücadele emaneti olduğunu ifade eden Üstel, şunları kaydetti:

Agritech market

“Bu emanet, bizlere dimdik durmayı, hakkımıza sahip çıkmayı ve asla vazgeçmemeyi öğretmiştir. Bu anlamlı yıl dönümünde, vatan uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; Kıbrıs Türk halkının destanlaşan direnişini yürekten selamlıyorum.”